- Home
- Economic
- WASHINGTON, (01.11.2011, 20:09)
- Anca Dumitrescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BM: Băncile de dezvoltare pot finanţa ţările sărace cu 200 mld dolari în contextul crizei datoriilor
Băncile de dezvoltare pot oferi finanţare de până la 200 de miliarde de dolari pentru a ajuta ţările sărace să suporte impactul crizei datoriilor suverane din Europa, a declarat marţi preşedintele Băncii Mondiale (BM), Robert Zoellick.
Urmărește
89 afișări
BM: Băncile de dezvoltare pot finanţa ţările sărace cu 200 mld dolari în contextul crizei datoriilor (Imagine: Shutterstock)
El a arătat că ţările în dezvoltare, inclusiv cele din sud-estul Europei şi Balcani, resimt impactul crizei din zona euro prin instabilitatea mai mare a pieţelor, cererea mai mică şi reducerea finanţării comerţului în vestul Africii.
"Am estimat că băncile regionale de dezvoltare pot oferi finanţare de peste 200 de miliarde de dolari, din care contribuţia Băncii Mondiale este de aproximativ 150 de miliarde de dolari", a spus şeful BM.
Zoellick a spus că băncile europene vând deja active pentru a strânge capital şi există riscul că restrângă creditarea, ceea ce ar afecta ţările din sud-estul Europei şi Balcani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Preşedintele BM cere G20 să acţioneze pentru creşterea încrederii pieţelor şi să ia măsuri pentru stimularea creşterii economice şi a creării de locuri de muncă.
"Ar fi foarte util dacă liderii G20 pot da un semnal puternic după anunţul zonei euro, pentru a susţine şi a creşte încrederea", a declarat Zoellick reporterilor.
El a arătat că anunţul Greciei privind organizarea unui referendum referitor la noul program de susţinere, care a luat prin surprindere liderii din zona euro, a adăugat incertitudini în pieţe, iar dacă răspunsul va fi negativ "va fi o debandadă".
Zoellick a cerut liderilor G20 să evite promovarea politicilor interne şi a avertizat că economia mondială "este încă pe muchie" şi poate foarte uşor să scadă rapid, dacă momentul de rezolvare a crizei din zona euro este pierdut.
Una dintre soluţiile de accelerare a creşterii economiei mondiale este de a include ţările în dezvoltare în planurile de stimulare ale G20, prin programe de investiţii în infrastructură şi comerţ.
Şeful BM a spus că Europa şi alţii nu trebuie să aştepte "un glonţ de argint" din partea Chinei, unde venitul pe cap de locuitor de este 4.000 de dolari, comparativ cu 38.000 de dolari în Europa.
Zoellick consideră că summit-ul G20 de la Cannes de pe 3-4 noiembrie trebuie să se concentreze pe planul zonei euro, pe dezvoltare şi strategii de creare de locuri de muncă şi să recunoască faptul că ţările în dezvoltare sunt principala sursă de soluţii.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe