- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BM: Programele de stimulare ar trebui să continue
Guvernele ar trebui să deruleze în continuare programe de stimulare a economiei în valoare de sute de miliarde de dolari, pentru a "reaprinde" creşterea economică, în pofida semnelor care indică depăşirea "pragului de jos", consideră economistul şef al BM, Justin Lin.
BM: Programele de stimulare ar trebui să continue (Montaj foto)
Oficialul Băncii Mondiale (BM) a declarat, într-un interviu acordat Reuters, că este îngrijorat cu privire la majorarea costurilor de creditare în urma emisiunilor din ce în ce mai mari şi mai dese de instrumente de finanţare din partea guvernelor, precum şi de condiţiile nefavorabile de finanţare pentru statele emergente din Europa şi Asia Centrală.
"Dacă din punct de vedere financiar avem o recuperare, iar semnele de îmbunătăţire se manifestă şi în economia reală, atunci putem fi siguri că vom avea o redresare susţinută. Este foarte important ca programele de stimulare să fie lăsate să continue, până când rata de utilizare a capacităţii de producţie revine la niveluri normale. Altfel, există întotdeauna riscul de creştere a şomajului şi frânare a creşterii economice", a arătat Lin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
BM a avertizat luni, în raportul Global Development Finance pentru anul 2009, că perspectivele economiei globale sunt "neobişnuit de incerte", iar instituţia şi-a redus prognozele de creştere pentru cele mai mari economii ale lumii, inclusiv zona euro, Statele Unite, Japonia şi Rusia.
Deoarece creşterea economică mondială va reveni la potenţialul maxim abia în 2011, dezechilbrul dintre producţia reală şi cea potenţială, şomaj şi presiuni dezinflaţioniste va continua să se adâncească, se arată în raport.
Raportul BM semnalează aspectele pesimiste în ceea ce priveşte redresarea economiei globale în urma crizei, după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a arătat, într-un raport prezentat săptămâna trecută, că declinul producţiei mondiale a devenit moderat şi a anunţat că şi-ar putea majora prognoza de creştere economică mondială pentru 2010.
Lin consideră că volumul din ce în ce mai ridicat de emisiuni de instrumente de îndatorare din partea guvernului Statelor Unite, precum şi din partea altor ţări, va conduce inevitabil la majorarea costurilor de îndatorare, factor care ar împiedica redresarea economiei mondiale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO