Potrivit acestuia, principalii investitori şi-ar putea consolida, anul acesta, prezenţa în România, iar nivelurile deficitelor şi dependenţa de finanţare externă vor fi scăzute comparativ cu perioada anterioară crizei.
Andrei Rădulescu mai prognozează, pentru anul în curs, că în ciuda creşterii salariilor recent anunţată, forţa de muncă din ţara noastră va continua să fie ieftină în comparaţie cu celealte state membre ale Uniunii Europene.
Expertul scrie că presiunile inflaţioniste vor rămâne ridicate pe termen scurt, având în vedere tensiunile existente în piaţa forţei de muncă şi deprecierea leu
Totodată, analistul transmite ca Banca Naţională a României (BNR) este aşteptată să îşi consolideze controlul asupra lichidiăţii din piaţa monetară, pe termen scurt.
De asemenea, Rădulescu preconizează că se vor majora costurile de finanţare, iar leul va continua să se deprecieze, având în vedere provocările în ceea ce priveşte echilibrul macroeconomic.
În acelaşi timp, acesta vorbeşte despre o posibilă revenire a voltatilităţii pe pieţele financiare globale.
Andrei Rădulescu indică şi factori de risc pentru economie: climatul macro-financiar global, impactul fluxurilor de capital asupra pieţelor emergente, dar şi tensiunile politice din ţara noastră.