Boala care a început să macine din umbră corporatiştii români. Fără să ştie, mulţi români sunt afectaţi, iar urmările pot fi extrem de grave

Alimentaţia proastă, stilul de viaţă agitat şi lipsa sportului devin terenul propice pentru dezvoltarea unor boli cronice precum diabetul sau obezitatea.

Urmărește
651 afișări
Imaginea articolului Boala care a început să macine din umbră corporatiştii români. Fără să ştie, mulţi români sunt afectaţi, iar urmările pot fi extrem de grave

Cei mai expuşi riscului sunt cei al căror job presupune sendetarism, multe ore pe scaun şi ferestre prea mici de timp liber pentru mişcare. În această categorie intră şi angajaţii din corporaţii, care pot depăşi pe fondul alimentaţiei şi al programului încărcat şi cu 80 de kg limita sănătoasă de greutate, este de părere Daciana Ispir, medic nutriţionist şi fodator al clinicii Bine cu Mine.

VIDEO cu interviul AICI

„Avem diferenţe foarte mari. Foarte mulţi dintre ei au probleme cu greutatea. Abaterile pot fi mari şi pot fi de 5-10 kg sau 50-80 kg în plus. Cauzele sunt mâncatul în cantităţi mari de alimente hipercalorice. Consumul de fast-food în principal” a declarat Daciana Ispir, medic nutriţionist şi fondatorul clinicii Bine cu Mine, în cadrul emisiunii ZF Live, realizată cu sprijinul Orange Business.

Daciana Ispir atrage atenţia că printre cauzele principale ale obezităţii se numără mâncatul de alimente foarte bogate din punct de vedere al caloriilor, şi mai ales noaptea sau seara în faţa telefonului sau a tabletei, care fac dificilă o contorizare clară a aportului caloric.

„Un alt factor ar fi mâncatul noaptea. Ajung seara acasă, îşi comandă de mâncare şi în timp ce se uită la TV mănâncă. O altă problemă este acest mâncat în faţa TV-ului sau a telefonului, pentru că atunci atenţia se mută de la mâncat la ce se întâmplă pe tabletă şi atunci nu mai sunt atent la cantităţi„ a mai spus Daciana Ispir la ZF Live.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici