- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc după datele Eurostat: Guvernul nu are "nicio nelinişte" pentru deficitul din 2009, validat de FMI
Guvernul nu are "nicio nelinişte" în privinţa deficitului bugetar pe anul 2009, în condiţiile în care rezultatul a fost validat de către oficialii Comisiei Europene, ai Fondului Monetar Internaţional şi al Comisiei Europene în discuţiile recente cu autorităţile române, a declarat premierul Emil Boc.
Boc după datele Eurostat: Guvernul nu are "nicio nelinişte" pentru deficitul din 2009, validat de FMI (Imagine: www.gov.ro)
El a răspuns astfel întrebat fiind la postul public de televiziune cum comentează cifrele anunţate, joi, de Eurostat, conform căruia România a înregistrat un deficit bugetar de 8,3%.
Premierul a arătat că România şi-a respectat angajamentul unui deficit bugetar de 7,3% în 2009 şi a amintit că deficitul bugetar este calculat după formule diferite la nivelul FMI şi, respectiv, al CE.
România a avut anul trecut al optulea deficit bugetar din Uniunea Europeană ca procent din PIB, după metodologia ESA95, dar se numără printre statele membre cu cele mai reduse niveluri ale datoriei publice, potrivit Eurostat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Astfel, în 2009, statele membre cu cele mai mari deficite bugetare ca procent din PIB, după metodologia ESA95, sunt Irlanda (14,3%), Grecia (13,6%), Marea Britanie (11,5%), Spania (11,2%), Portugalia (9,4%), Letonia (9%), Lituania (8,9%), România (8,3%), Franţa (7,5%) şi Polonia (7,1%).
Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, joi, că este îngrijorat cu privire la creşterea deficitului bugetar în România, subiect despre care a discutat în întâlnirea de la Bruxelles cu preşedintele Traian Băsescu, menţionând că ţinerea sub control a indicatorului trebuie să fie o prioritate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46