- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Boc: Evocarea supraimpozitării băncilor, un semnal că Guvernul vrea să păstreze banii în economie
Evocarea posibilităţii supraimpozitării profiturilor obţinute de băncile străine a reprezentat doar de un semnal că Executivul este preocupat ca banii să rămână în economia românească, a declarat premierul Emil Boc, precizând că Guvernul contează pe parteneriatul încheiat în acest sens cu băncile.
"Guvernul contează pe parteneriatul cu Banca Naţională şi pe parteneriatul cu băncile din România sau cu filialele acestora şi credem în acest parteneriat potrivit angajamentelor asumate, că băncile îşi vor menţine liniile de creditare conform angajamentelor pe care le-am luat", a afirmat, marţi, premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.
Şeful Guvernului a declarat anterior, într-un interviu acordat, marţi, postului public de radio, că Guvernul va introduce măsuri dure, precum supraimpozitarea profiturilor obţinute de băncile străine, dacă băncile străine prezente în România nu îşi vor menţine liniile de finanţare în ţară şi vor încălca astfel înţelegerea convenită la Viena în luna martie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
Solicitat la Guvern de jurnalişti să detalieze această declaraţie, şeful Executivului a răspuns că doreşte deocamdată să vorbească doar "de partea pozitivă a lucrurilor", şi a arătat că are încredere că toată lumea îşi va respecta angajamentele luate.
"Băncile au avut cu Fondul Monetar Internaţional, la Viena, o întâlnire în care s-au angajat să îşi menţină liniile de finanţare pentru România şi acest lucru am convingerea că se va respecta. Despre ceea ce am vorbit mai înainte, era vorba doar de un semnal că acest guvern al României este preocupat ca banii să rămână în economia românească şi că avem nevoie de resurse financiare pentru dezgheţarea creditării", a spus Boc.
La sfârşitul lunii martie, FMI a obţinut acorduri scrise de la nouă bănci-mamă ale principalelor instituţii de credit din România, invitate la Viena, care s-au angajat să menţină finanţările acordate la nivelul de la finele lunii februarie şi să garanteze participarea cu capital suplimentar pentru susţinerea subsidiarelor locale.
Băncile care au semnat acorduri sunt Erste Group, Volksbank, Raiffeisen International, Societe Generale, UniCredit, EFG Eurobank, National Bank of Greece, Alpha Bank şi Piraeus.
Săptămâna trecută, Isărescu a arătat, într-o conferinţă la Iaşi, că oficialii BNR vor merge marţi, 19 mai, la Bruxelles pentru a adânci acordul încheiat cu băncile-mamă la Viena.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO