Boc: Guvernul şi-a dat acordul pentru majorarea capitalului social al BEI

Guvernul şi-a dat acordul de principiu pentru majorarea capitalului social al Băncii Europene de Investiţii, prin diminuarea rezervelor instituţiei, operaţiune care va permite băncii să aloce statelor acţionare un volum mai mare de fonduri pentru investiţii, a declarat, la Bruxelles, premierul Boc.

Urmărește
40 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul şi-a dat acordul pentru majorarea capitalului social al BEI

Boc: Guvernul şi-a dat acordul pentru majorarea capitalului social al BEI

"Am dat, împreună cu domnul preşedinte, acordul de principiu pentru majorarea capitalului social al Băncii Europene de Investiţii, având în vedere că toate statele membre UE sunt acţionare la capitalul băncii. Guvernul şi-a exprimat acordul de principiu ca această majorare de capital să aibă loc, iar odată cu această majorare evident şi fondurile pe care banca le va avea la dispoziţie pentru susţinerea investiţiilor vor fi mai mari", a spus Boc.

Premierul a amintit că majorarea capitalului social al Băncii Europene de Investiţii (BEI) nu este realizată printr-o contribuţie financiară a statelor membre, ci prin diminuarea rezervelor instituţiei şi direcţionarea sumelor disponibile către programe de investiţii.

Boc a anunţat că o delegaţie BEI, condusă la nivel de vicepreşedinte, va sosi în România la 31 martie, pentru a prezenta oamenilor de afaceri intenţiile de investiţii ale băncii.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Înainte de a ajunge la Bruxelles, şeful statului şi premierul s-au întâlnit, la Luxemburg, cu reprezentanţii BEI.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Bruxelles, Alexandru Moise)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici