Boc: Guvernul va acorda garanţii de stat pentru centrul Renault de la Titu

Guvernul va sprijini constructorul auto Dacia Renault, inclusiv prin acordarea de garanţii de stat pentru centrul tehnic de la Titu al grupului francez, a declarat, vineri, la Mioveni, premierul Emil Boc.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul va acorda garanţii de stat pentru centrul Renault de la Titu

Premierul Emil Boc (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto

Întrebat de presă dacă statul va susţine activitatea Renault în România, şeful Guvernului a răspuns afirmativ.

"Noi am făcut ceea ce trebuie din partea statului pentru ca industria auto să fie sprijinită şi vom face şi în continuare, inclusiv prin garanţii de stat, pentru Dacia Renault, pentru unitatea de la Titu", a spus Boc.

El a vizitat, vineri, Fabrica de Combustibil Nuclear Piteşti.

Grupul Renault a solicitat autorităţilor române ajutoare de stat de aproape 70 milioane euro, pentru centrul tehnic RTR de la Titu şi pentru furnizori ai Dacia şi Nissan, precum şi o garanţie de 100 milioane euro pentru un împrumut de la BEI.

Prima componentă este legată de suma de 28 milioane de euro pentru centrul tehnic RTR de la Titu, ajutor care va fi acordat în 2009, 2010 şi 2011, iar a doua este tot pentru finanţarea acestui centru.

Prezent, în luna martie, la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, premierul Emil Boc a arătat că între Guvern şi grupul Renault există discuţii avansate pentru găsirea unor modalităţi de colaborare în privinţa centrului de la Titu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici