Boc: Ieşirea din criză trebuie să ne găsească consolidaţi
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Sibiu, că România va reuşi în UE dacă va pune accent pe domeniile unde este competitivă, iar ieşirea din criză trebuie să găsească ţara consolidată, în sensul de a se pune accent pe domeniile în care România poate face performanţă.
Boc: Ieşirea din criză trebuie să ne găsească consolidaţi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Premierul a făcut aceste declaraţii în timpul unei vizite la societatea sibiană Retrasib.
"România va reuşi, pe termen mediu şi lung, în Uniunea Europeană, dacă va pune accentul pe domeniile unde suntem competitivi şi în care reuşim să producem valoare adăugată, şi nu doar să fim o societate care să consume bunurile produse în altă parte din Europa şi nu în România. Cred că soarta României pe termen mediu depinde de capacitatea de a sprijini aceste domenii strategice, care aduc plus de valoare, competitivitate, comenzi externe şi, nu în ultimul rând, locuri de muncă", a spus Boc.
El a făcut referire şi la ieşirea ţării din criză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina
-
Reconfigurarea relaţiilor SUA-Marea Britanie: Planurile lui Keir Starmer pentru un parteneriat economic strategic
-
Ciolacu, despre plafonarea preţurilor la energie: Cu certitudine, Guvernul României va lua măsuri
"Ce se întâmplă aici este un semn bun pentru ieşirea din criză. Ieşirea aceasta trebuie să ne găsească consolidaţi, în sensul că punem accentul pe acele domenii în care putem avea performanţă datorită standardelor de calitate şi mangementului performant", a adăugat el.
Societatea vizitată de premierul Emil Boc produce cel mai mare transformator electric, ca şi gabarit, din România, acesta urmând a fi livrat, la sfârşitul lunii martie, societăţii Transelectrica.
Potrivit directorului general al societăţii, Liviu Boruz, acest transformator, prin tehnologia prin care a fost realizat, va determina reduceri de cheltuieli de 280.000 de euro anual pentru Transelectrica.
"Această societate este o dovadă a faptului că se poate, în România, ca, şi în an de criză, să fie afaceri performante, iar noi, statul, trebuie în primul rând să nu-i încurcăm, iar în al doilea rând să îi ajutăm ca lucrurile să meargă mai bine, mai ales în contextul în care anul 2010 se arată a fi mult mai bun decât 2009", a spus Boc.
În acest context, el a făcut referire la agenţia Fitch, care a stabilit perspectiva ratingului României la "stabilă", de la "negativă".
"După un an de criză reuşim să refacem ratingul de ţară, ca o dovadă că lucrurile spre bine", a spus Emil Boc.
La firma vizitată, premierul a asistat la o simulare a unui fulger din natură, ca un test standard pe care trebui să îl treacă toate transformatoarele produse de societatea respectivă.
Societatea Retrasib a avut în anul 2099 o cifră de afaceri de 36 milioane de lei şi un profit net de 650.000 de euro, reuşind să facă angajări de tineri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO