- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc justifică noul Cod al Muncii prin poziţii codaşe ocupate de România privind flexbilitatea pieţei
România se află pe ultimul loc într-un clasament european în ceea ce priveşte ponderea contractelor cu durată determinată în totalul contractelor de muncă încheiate şi ocupă poziţia 114 din 139 ţări din perspectiva uşurinţei în găsirea unui loc de muncă, a afirmat, luni seara, premierul Emil Boc.
El a justificat astfel, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, necesitatea modificărilor Codului Muncii aprobate, luni, de Executiv.
Premierul a susţinut, prin datele prezentate comparativ cu situaţia altor ţări, că România ocupă ultimele poziţii în ceea ce priveşte uşurinţa găsirii unui loc de muncă şi ponderea contractelor cu durată determinată în totalul contractelor de muncă.
Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii marţi, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente până vineri, la ora 20.00.
Proiectul a fost aprobat în şedinţa de luni a Executivului.
Vineri, reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor au analizat noua formă a Codului Muncii, dar fără să ajungă la un acord în privinţa modificărilor.
Opoziţia şi-a anunţa intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după angajarea răspunderii.
Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.
Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.
Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.
În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO