- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: Nivelul de trai creşte doar dacă economia avansează. Pierderea salarială recuperată total în 2012
Românii ar putea simţi o creştere a nivelului de trai din partea a doua a acestui an, la sfârşitul anului sau începutul anului viitor dacă va exista creşterea economică, intenţia Guvernului fiind ca pierderea salarială în sectorul bugetar să fie recuperată integral în 2012, a afirmat premierul Boc.
Boc: Nivelul de trai creşte doar dacă economia avansează. Pierderea salarială recuperată total în 2012 ( Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)
"Vreau să o spunem iarăşi direct şi verde în faţă: va mai trece un interval de timp de la ieşirea din recesiune până când românii vor resimţi cu adevărat şi în buzunare lucrurile pozitive din economie. Dacă scenariile pe care FMI şi CE le au împreună cu specialiştii noştri, şi anume că România va avea o creştere între 1,5 şi 2%, în 2011, şi 4-4,5% în 2012, începând cu partea a doua a acestui an, cu sfârşitul anului şi mai ales cu anul viitor românii vor resimţi şi în nivelul de trai lucruri mai bune, în raport cu evoluţia economiei", a spus Boc luni seara la TVR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem misiunea să apărăm Democrația în România. Pentru că am trăit în Comunism. Dictatură. Ceaușescu!
-
Războiul din Ucraina, ziua 1031. Cinci ucraineni, inclusiv un copil, răniţi într-un atac rusesc la Krîvîi Rih / Oficial estonian: NATO trebuie să descurajeze Rusia pentru următorii 10-20 de ani
-
FBI a arestat un bărbat pentru că ar fi planificat un atac terorist în New York
-
Pentagonul confirmă dublarea numărului de trupe americane în Siria înainte de căderea lui Assad
Potrivit scenariului de bază al FMI, economia României va creşte cu 1,5% în acest an şi cu 4,4% în 2012, iar deficitul de cont curent se va situa la 5% din PIB şi, respectiv, 5,1% din PIB.
FMI a calculat şi un scenariu de risc, potrivit căruia economia va scădea în acest an cu 0,5% şi va avansa în 2012 cu 3,5%, în contextul în care deficitul de cont curent se va adânci la 6% din PIB şi, respectiv, 5,9% din PIB.
"Nu ne aşteptăm ca România să se confrunte cu nevoi de finanţare a balanţei de plăţi în 2011 şi 2012, dar riscurile financiare se menţin. Potrivit estimărilor FMI, fluxurile private şi publice ar trebui să acopere în totalitate deficitul de cont curent odată ce tranşele multianuale din cadrul programului sunt încheiate. Investiţiile străine directe ar trebui să acopere aproape jumătate din deficitul de cont curent actual, restul urmând să fie acoperit de intrările din sectorul bancar şi reînnoirea portofoliilor private", potrivit raportului FMI.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO