Boc: Programul "Prima casă" s-a transformat în primele o mie de case vândute în mai puţin de o lună
Programul "Prima casă" s-a transformat în primele o mie de case deja vândute în mai puţin de o lună, de când acest program a devenit operaţional, a declarat, sâmbătă, premierul Emil Boc, care a inspectat lucrările de pe autostrada Bucureşti - Ploieşti, în judeţul Prahova.
Boc: Programul "Prima casă" s-a transformat în primele o mie de case vândute în mai puţin de o lună (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Potrivit primului-ministru, acest lucru deblochează sectorul construcţiilor, meţinând locurile de muncă în acest sector şi permite celor care plăteau chirii să renunţe la această cheltuială şi să-şi plătească ratele la propria locuinţă.
În acest context, Boc a spus autorităile ţin sub control rata şomajului, la nivelul de 6,3 la sută.
Premierul a adăugat că, din nefericire, foarte multe resurse publice sunt cheltuite "fără niciun fel de noimă" de către unele structuri guvernamentale, respectiv de unele agenţii din subordinea Guvernului".
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Întrebat despre situaţia Inspectoratului de stat în Construcţii, Boc a spus că la ISCIR se află în lucru echipe de control şi că prin angajarea răspunderii Guvernului în cursul lunii septembrie, veniturile unor agenţii vor fi aduse la bugetul de stat.
"Nu suntem prea iubiţi noi, din acest Guvern, pentru că tăiem cu bisturiul acolo unde se fac cheltuieli nejustificate", a mai spus Emil Boc.
Persoanele care vor să ia credite prin programul "Prima Casă" vor plăti un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii va fi EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:40
AUR a votat pentru susţinerea lui Călin Georgescu la prezidenţiale
-
astăzi, 15:30