- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Boc: Programul "Rabla" va deveni operaţional din martie
Premierul Emil Boc a anunţat, marţi, după întâlnirea de la Automobile Dacia cu conducerea uzinei, că programul "Rabla" va deveni operaţional şi efectiv începând din luna martie.
"Am discutat despre programul «Rabla». Astăzi (n.r. - marţi) am vorbit cu domnul ministru Nemirschi şi am declanşat procedurile astfel încât, începând cu luna martie, el să fie operaţional şi efectiv. Asta înseamnă că, începând cu luna martie, maşinile mai vechi de zece ani vor primi o primă de 3.800 de lei, 38 milioane de lei vechi, în loc de 30, cât era până acum", a spus Boc.
Premierul a adăugat că, de asemenea, a fost extins numărul de maşini care intră în acest program de la 40.000 la 60.000 ca o formă de susţinere a industriei şi nu, în ultimul rând, de înnoire a parcului auto din România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
"Aceste măsuri, vreau să ştiţi, sunt incluse în proiectul Legii bugetului de stat din 2009, nu mai sunt în stadiul de intenţie, ci în stadiul de proiect de lege ce urmează să intre în dezbaterea Parlamentului săptămâna viitoare", a mai spus Emil Boc.
Înmatriculările de automobile noi au scăzut cu 53,1% în ianuarie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, la 13.815 unităţi, iar înregistrările de maşini second-hand de import au coborât cu 52,2% în perioada analizată, la 5.941 unităţi.
Directorul general al Uzinei de Autoturisme Dacia de la Mioveni, Francois Fourmont, a declarat, după întâlnirea cu premierul Emil Boc, că la sfârşitul lunii februarie, urmează să se stabilească în privinţa continuării activităţii de producţie, în funcţie de comenzi şi de programul prin Remat.
"Pentru moment, ne uităm la ce comenzi vin, pentru a stabili un program de fabricaţie şi, la sfârşitul lunii feruarie, vom decide în privinţa continuării activităţii. Sper că prima acordată prin programul Rablă prin Remat să ne ajute să ne continuăm activitatea. Cât priveşte declaraţia mea în privinţa disponibilizărilor, ea se referea la faptul că încercăm să gestionăm situaţia prin zile de şomaj tehnic şi aşteptăm din primăvară şi redemararea pieţei. Constatăm acum o îmbunătăţirea a situaţiei în Germania şi sperăm că vom constata o îmbunătăţire a activităţii şi în România", a declarat Francois Fourmont.
Fourmont i-a mulţumit premierului Emil Boc pentru importanţa pe care o acordă industriei auto româneşti şi s-a declarat mulţumit de începerea programului Rabla.
"I-am prezentat premierului Emil Boc măsurile pe noi dorim să le ia pentru a ne ajuta şi avem deplină încredere că actualul Executiv va lua cele mai bune măsuri. Cât priveşte nivelul taxei, las această problemă în grija Guvernului", a mai spus Fourmont.
În ceea ce priveşte introducerea unei taxe de primă înmatriculare la o valoare mare în Germania şi Franţa şi rezultatele ei favorabile pentru exportul Daciei în aceste ţări, Francois Fourmont a precizat că a constatat că este un nivel mare al comenzilor în Germania, însă pe celelalte pieţe, inclusiv în Franţa, nu se înregistrează o creştere a comenzilor.
Premierul Emil Boc a ajuns, marţi după-amiază, la sediul societăţii Dacia Automobile de la Mioveni, unde a fost aşteptat de către conducerea uzinei. Boc a avut discuţii cu directorul general al Dacia, Francois Formount şi cu vicepreşedintele Dacia Renault Constantin Stroe.
Activitatea la uzinele Dacia a fost reluată, luni, după o întrerupere de două săptămâni a producţiei, cauzată de scăderea drastică a cererii atât pe piaţa internă, cât şi la nivel mondial.
Constructorul auto va avea o cadenţă de producţie de 1.085 de unităţi pe zi, cu 20% mai puţine faţă de cele 1.360 de unităţi înregistrate zilnic anul trecut.
Citeşte şi:
Înmatriculările de automobile au căzut cu peste 50% în ianuarie
Angajaţii Dacia au revenit la lucru după o întrerupere de două săptămâni a activităţii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate