Boeing acceptă să plătească o amendă pentru a evita un proces penal în cazul prăbuşirilor 737 Max

  • Boeing a ajuns la o înţelegere cu Departamentul de Justiţie al SUA pentru a evita un proces penal legat de prăbuşirile fatale ale avioanelor 737 Max.
  • În octombrie 2018 şi martie 2019, două avioane Boeing 737 Max s-au prăbuşit în Indonezia şi Etiopia, provocând moartea a 346 de persoane.
Urmărește
537 afișări
Imaginea articolului Boeing acceptă să plătească o amendă pentru a evita un proces penal în cazul prăbuşirilor 737 Max

Boeing acceptă să plătească o amendă pentru a evita un proces penal în cazul prăbuşirilor 737 Max

Boeing a încheiat un acord cu Departamentul de Justiţie, evitând urmărirea penală în schimbul unei înţelegeri de 2,5 miliarde de dolari şi a respectării unor condiţii timp de trei ani, însă procurorii federali susţineau că Boeing a încălcat termenii acordului din 2021.

Acum, Boeing acceptă să pledeze vinovat la o acuzaţie de fraudă penală. Acordul include o amendă suplimentară de 243,6 milioane de dolari, numirea unui monitor independent pentru supravegherea procedurilor de siguranţă şi calitate timp de trei ani şi investiţii de cel puţin 455 de milioane de dolari în programe de conformitate şi siguranţă, relatează AP.

Procurorii au oferit Boeing posibilitatea de a alege între a pleda vinovat şi a plăti o amendă ca parte a sentinţei sau a se confrunta cu un proces pentru acuzaţia penală de conspiraţie pentru fraudarea Statelor Unite. Procurorii au acuzat gigantul aerospaţial că a înşelat autorităţile de reglementare care au aprobat avionul şi cerinţele de formare a piloţilor pentru acesta.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei acoperă numai neregulile comise de Boeing înainte de prăbuşirile care au ucis toţi cei 346 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul a două noi avioane Max, dar nu oferă imunitate Boeing pentru alte incidente.

Într-un document depus duminică seara la tribunal, Departamentul de Justiţie a declarat că se aşteaptă să depună acordul scris de recunoaştere a vinovăţiei la tribunal până la 19 iulie.

Avocaţii unora dintre rudele celor care au murit în cele două accidente au declarat că vor solicita judecătorului să respingă acordul.

Rudele persoanelor care au murit în accidente au fost informate cu privire la oferta de recunoaştere a vinovăţiei în urmă cu o săptămână şi au declarat atunci că vor solicita judecătorului să o respingă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici