Boeing ia în calcul "dublarea" reţelei de furnizori, pentru a reduce impactul dezastrelor naturale

Boeing ia în calcul construirea unui nou sistem de furnizori, asigurându-şi livrarea unor componente importante din două surse, pentru a minimaliza impactul dezastrelor naturale asupra operaţiunilor, transmite Reuters.

Urmărește
11 afișări

Cutremurul din martie din Japonia, urmat de un val tsunami devastator şi de o criză nucleară gravă şi prelungită, a afectat sever producţia aeronavei 787 Dreamliner a Boeing, proiect care a întârziat deja câţiva ani.

Dezastrul din Japonia a afectat lanţurile comerciale în multe sectoare ale industriei pe plan global, cauzând deficienţe pe numeroase pieţe, de la semiconductori la vopsea.

Directorul general al diviziei de aeronave comerciale a Boeing, Jim Albaugh, a declarat că grupul analizează serios sistemul de furnizori şi ia în calcul aprovizionarea cu anumite componente importante din mai multe surse.

"Vrem să fim foarte siguri că, pe viitor, vom avea un sistem de producţie care să nu fie afectat de catastrofe naturale, oriunde ar avea loc acestea", a declarat el într-o conferinţă de presă susţinută la Tokyo.

Circa 35% dintre componentele 787 Dreamliner sunt dezvoltate şi produse de companii japoneze, precum Kawasaki Heavy Industries, Fuji Heavy Industries şi Mitsubishi Heavy Industries.

All Nippon Airways, clientul de lansare pentru Dreamliner, anticipează că va primi primul model undeva în perioada august-septembrie.

Aeronava a fost proiectată în ideea unei greutăţi cât mai reduse şi este deja cu trei ani în urma termenului iniţial de lansare din mai 2008, din cauza problemelor de producţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici