„Chiar dacă problema crizei datoriilor din Europa este una serioasă, revenirea economiei globale, în acest punct, pare foarte puternică şi este improbabil ca tendinţa să fie deviată”, a afirmat preşedintele Fed din circumscripţia St. Louis, James Bullard.
De asemenea, creşterea economică puternică a Chinei din ultimul an reflectă o dezvoltare robustă a statului, iar acest proces nu ar trebui privit ca un indiciu al formării unei bule speculative pentru activele chineze, a adăugat el.
Oficialul apreciază, totodată, că Produsul Intern Brut al SUA, cea mai mare economia a lumii, va reveni la nivelurile anterioare crizei în cel de-al treilea trimestru al acestui an.
Economia SUA a profitat de pe urma turbulenţelor europene prin orientarea investitorilor către activele americane, în condiţiile în care Trezoreria a coborât randamentele pe termen lung ale obligaţiunilor, consideră Bullard.
„Acest tip de măsură afectează toate activităţile de trading de pe pieţele financiare şi se comportă ca o acţiune de politică monetară agresivă”, a spus oficialul.
El anticipează, de asemenea, că angajatorii vor crea locuri de muncă pe parcursul acestui an, pentru a ţine pasul cu avansul cererii.