Boştinaru: CE va trimite Guvernului o notificare privind încetarea efectelor taxei auto

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în perioada următoare este aşteptată din partea Comisiei Europene o notificare oficială cu privire la încetarea efectelor taxei de primă înmatriculare.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Boştinaru: CE va trimite Guvernului o notificare privind încetarea efectelor taxei auto

Boştinaru: CE va trimite Guvernului o notificare privind încetarea efectelor taxei auto (Sursa: Mediafax Foto)

Boştinaru a spus că petiţia formulată de ACR la Comisia de petiţii a Parlamentului European cu privire la încălcarea unor drepturi ale omului prin impunerea de către Guvernul de la Bucureşti a taxei de primă înmatriculare a avut traseul cel mai scurt de la depunere, la prezentare în plenul comisiei.

Europarlamentarul PSD a afirmat că, în perioada imediat următoare, este de aşteptat ca Guvernul să primească de la Comisia Europeană o notificare oficială privitoare la încetarea efectelor taxei de primă înmatriculare.

Boştinaru a apreciat că statul român, fie în timpul Guvernului Tăriceanu, fie în mandatul viitorului guvern, va fi obligat să returneze banii impuşi prin taxa de primă înmatriculare.

El a invocat o declaraţie pe care comisarul european pentru fiscalitate, Laszlo Kovacs, a făcut-o în luna februarie, când afirma că România trebuie să găsească o soluţie pentru a returna banii celor care au plătit taxa de primă înmatriculare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici