- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BRD are în vedere majorarea dobânzilor atât la depozite, cât şi la credite
BRD va creşte dobânzile practicate atât la depozitele atrase, cât şi la creditele acordate, ca răspuns la majorările succesive ale ratei de politică monetară şi la noile reglementări privind creditarea şi provizionarea, a declarat, joi, directorul general adjunct al băncii, Petre Bunescu.
BRD are în vedere majorarea dobânzilor atât la depozite, cât şi la credite (sursa:MediafaxFoto)
"Vom proceda, în primul rând, la creşterea dobânzilor la depozite, pentru că întotdeauna am urmărit să încurajăm economisirea. Va fi şi o uşoară creştere a ratelor la credite, probabil mai mult la finanţările în valută", a spus Bunescu.
Pe de altă parte, directorul general al BRD - Groupe Societe Generale, Patrick Gelin, a afirmat că marja de intermediere va rămâne nemodificată şi în acest an, la 3,5%, ceea ce înseamnă că scumpirea resurselor va fi compensată de o majorarea a dobânzilor pentru finanţările acordate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Potrivit lui Gelin, banca va fi mai atentă la acordarea creditelor în valută pentru populaţie, mai ales în cazul împrumuturilor de consum, unde are în vedere un sistem de filtrare suplimentar.
Directorul general al băncii a precizat că 47% din soldul creditelor reprezintă finanţări în valută, din care peste 90% sunt împrumuturi în euro şi restul în dolari.
"Este o nebunie să acorzi credite în franci elveţieni într-o ţară precum România", a adăugat Gelin.
El a mai spus că în privinţa creditelor ipotecare, expunerea în valută trebuie privită diferit, atât pentru că preţurile din piaţa imobiliară sunt exprimate în euro, dar şi pentru că acest gen de finanţări se referă la scadenţe foarte lungi, iar România va intra până în 2014 în zona euro.
Gelin crede că riscul cel mai mare pe segmentul ipotecar îl reprezintă volatilitatea pieţei imobiliare, respectiv posibilitatea ca preţurile locuinţelor din prezent să fie mult mai mici peste câţiva ani.
Directorul general adjunct al BRD, Sorin Popa, a arătat că banca deţine la nivelului creditelor o cotă de piaţă de 17-20%. Pe segmentul creditului de consum, ponderea deţinută de BRD a scăzut de la 26% în 2006, la 21-22% la finele anului trecut
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului