- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (06.11.2014, 09:18)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BRD şi-a redus profitul la 20 de milioane de lei, după primele 9 luni, pe fondul provizioanelor din T3
BRD a încheiat primele nouă luni ale anului cu un profit net de 20 milioane lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile unor provizioane suplimentare în trimestrul al treilea pentru clienţii în insolvenţă, rata neperformantelor coborând de la 24,8% la 21,1%.
Urmărește
150 afișări
BRD şi-a redus profitul la 20 de milioane de lei, după primele 9 luni, pe fondul provizioanelor din T3 (Imagine: Mediafax Foto)
În primele nouă luni ale anului trecut, banca a avut un profit net de 51 milioane lei.
Volumul creditelor acordate de BRD clientelei de persoane fizice a atins 17 miliarde lei, în uşoară scădere. Pe de altă parte, creşterea vânzării de credite de consum din acest an a încetinit contracţia soldului total al creditelor, de 4,7% faţă de decembrie 2013, comparativ cu o medie de 6,3% la nivelul sistemului bancar,n timp ce volumul împrumuturilor imobiliare a crescut cu 3,8%, a anunţat joi banca printr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
Creditele acordate clienţilor corporate au consemnat o scădere de 7,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 15,1 miliarde lei, pe fondul operaţiunilor de scoatere din bilanţ a creditelor neperformante şi a unei cereri scăzute de creditare.
"Primele nouă luni ale anului 2014 au marcat un pas important în procesul de transformare a BRD, care a continuat să investească în calitatea serviciilor, consolidarea structurii de risc şi îmbunătăţirea eficienţei operaţionale. Structura consolidată a bilanţului ne permite să mărim semnificativ portofoliul nostru de credite de îndată ce cererea va creşte", a declarat în comunicat Philippe Lhotte, preşedintele director general al BRD.
Costul net al riscului a scăzut cu 8,6% în primele 9 luni, banca constituind în trimestrul al treilea provizioane suplimentare pentru portofoliul de clienţi aflaţi în insolvenţă. Astfel, acoperirea creditelor neperformante cu provizioane s-a îmbunătăţit, la 71,5% la finele lunii septembrie, comparativ cu 68,9% la sfârşitul anului trecut.
Rata creditelor neperformante, potrivit normelor IFRS, a scăzut la sfârşitul trimestrului al treilea la 21,1%, faţă de 24,8% la decembrie 2013, în timp ce, potrivit definiţiei Băncii Naţionale aRomâniei (credite cu întârzieri mai mari de 90 de zile şi/sau aflate în proceduri juridice), acelaşi indicator a scăzut la 18,2%, faţă de 21,8%.
"Evoluţia creditelor neperformante se datorează implementării unei noi politici de write-off şi este aliniată tendinţei generale a sistemului bancar", se spune în comunicat.
Depozitele au rămas la un nivel stabil în ultimele 12 luni, economiile persoanelor fizice crescând cu 7,1% faţă de septembrie 2013. Astfel, raportul credite/depozite a ajuns de la 87,7% la 80,4%.
Venitul net bancar s-a redus cu 8,8%, în special din cauza marjei nete, afectată de efecte adverse de volum şi structură, însă în ultimele trei trimestre a înregistrat o stabilizare. Volumul net al comisioanelor a urcat uşor, cu 0,3% faţă de primele nouă luni ale anului trecut.
Banca a avut un control mai strict asupra cheltuielilor, costurile fiind mai mici cu 4,2% decât în intervalul similar al anului trecut, iar raportul costuri/venituri s-a situat la 48,2%.
BRD avea la finele lunii septembrie o rată de adecvare a capitalului de 17,1%, potrivit regulilor Basel III.
Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale, cotate la Bursa de Valori Bucureşti, au închis şedinţa de tranzacţionare de miercuri la preţul de 7,92 lei/titlu, în stagnare. La această cotaţie, capitalizarea băncii este de apropae 5,52 miliarde lei (1,25 miliarde euro).
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe