- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.07.2018, 12:41)
- Tudor Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
British Petroleum: Europa are rezerve dovedite de cărbune de 100 de miliarde de tone
Rezerva dovedită de cărbune la nivel mondial se situa, la sfârşitul anului 2017, la aproximativ un trilion de tone (1.035.012 de milioane de tone), fiind compusă preponderent din huilă şi antracit, se arată în datele oferite de compania British Petroleum (BP).
Urmărește
1248 afișări
British Petroleum: Europa are rezerve dovedite de cărbune de 100 de miliarde de tone
Din totalul de un trilion de tone, 316 de miliarde sunt compuse din lignit - un cărbune de calitate inferioară - şi 718 de miliarde din huilă şi antracit, două tipuri de cărbune de calitate superioară.
În Europa, rezerva dovedită de cărbune este de 100.405 de milioane de tone (echivalentul a 100 de miliarde de tone), din care 76 de miliarde sunt compuse din lignit si 24,2 miliarde din huilă şi antracit.
Statele europene cu cele mai mari rezerve de cărbune sunt Germania, care are rezerve de 36 de mii de milioane de tone (echivalentul a 36,1 de miliarde de tone), Polonia (25,8 de miliarde de tone) şi Turcia (11,3 miliarde). În acelaşi timp, Serbia are rezerve de 7,5 miliarde, Republica Cehă rezerve de 3,6 miliarde, iar Ungaria de 2,9 miliarde.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
În mai toate dintre aceste cazuri rezervele sunt compuse preponderent din lignit, o excepţie constituind-o cea a Poloniei, dominată de antracit şi huilă.
Pe regiuni, cele mai mari rezerve sunt situate în Asia, care are o rezervă de 424 de miliarde de tone (424.234 de milioane), America de Nord cu 258 de miliarde (258.709 de milioane) şi Comunitatea Statelor Independente (CSI) cu 223 de miliarde (223.228 de milioane).
În ceea ce priveşte producţia, cei mai mari producători sunt Polonia (49,6 de milioane de tone in 2017), Germania (39,6 de milioane), Turcia (20,8 de milioane) şi Cehia (15,4 milioane). Însă scăderea producţiei de cărbune este o tendinţă generală la nivelul marilor producători europeni, excepţie făcând Turcia. Cea mai mare scădere în perioada 2007-2017 a înregistrat-o Polonia, care de la 62,5 milioane de tone (nivelul din 2007) a ajuns la 49,86 (nivelul din 2017).
La nivel global, cei mai mari producători la nivel global sunt China (1,7 miliarde de tone în 2017), SUA (371,3 milioane de tone), India (294,2 milioane de tone) şi Indonezia (271 milioane tone).
În sfârşit, în privinţa consumului, Germania are de departe cel mai mare nivel (cu 71,3 de milioane de tone in 2017), Polonia (48,7 de milioane) şi Turcia (44,6 milioane). Dar ca şi în cazul producţiei, consumului de cărbune se află într-o tendinţă generală de scădere, Turcia fiind din nou o excepţie. Cea mai mare scădere în perioada 2007-2017 a înregistrat-o Germania, care de la 86,7 milioane de tone (nivelul din 2007) a ajuns la 71,3 (nivelul din 2017).
Cei mai mari consumatori la nivel global sunt China (1,8 miliarde de tone în 2017), SUA (332,1 milioane de tone), India (424 milioane de tone) şi Japonia (120,5 milioane tone).
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:55
Activitatea Registrului Auto Român este blocată în toată ţara. Ce a provocat sistarea
-
astăzi, 14:36
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1002. Zelenski: Peninsula Crimeea poate fi redată Ucrainei doar prin diplomaţie / Ucraina susţine că Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală pentru prima dată în timpul războiului / Zaharova: Rusia este pregătită pentru o „pace realistă”