Brokerul de active digitale Voyager Digital îşi suspendă toate tranzacţiile

Brokerul de active digitale Voyager Digital şi-a suspendat toate tranzacţiile, depozitele, retragerile şi recompensele de loialitate pentru clienţi, potrivit unei declaraţii publicate vineri după-amiază, anunţă CNBC.

Urmărește
230 afișări
Imaginea articolului Brokerul de active digitale Voyager Digital îşi suspendă toate tranzacţiile

Brokerul de active digitale Voyager Digital îşi suspendă toate tranzacţiile

"Aceasta a fost o decizie extrem de dificilă, dar credem că este cea corectă, având în vedere condiţiile actuale de pe piaţă", a declarat Stephen Ehrlich, CEO al companiei.

Erlich a mai spus că decizia este menită să ofere firmei timp suplimentar pentru a continua "explorarea alternativelor strategice cu diverse părţi interesate" şi că vor oferi informaţii suplimentare la "momentul potrivit".

Anunţul Voyager vine pe fondul problemelor din întregul sector, ce fac din brokerul digital cea mai recentă victimă colaterală a pieţei de criptomonede. Cele două criptomonede cele mai tranzacţionate pe scară largă, bitcoin şi ether, au scăzut cu peste 70% faţă de vârfurile lor din noiembrie anul trecut, iar prăbuşirea din mai a stablecoin UST a trimis unde de şoc pe piaţă.

Vestea vine la câteva zile după ce unul dintre clienţii Voyager nu a reuşit să facă plăţile pentru un împrumut în valoare de sute de milioane de dolari, alimentând îngrijorările tot mai mari legate de un efect de contagiune în întreaga industrie.

Luni, brokerul a emis o notificare conform căreia fondul de acoperire criptografic Three Arrows Capital (3AC) nu a plătit un împrumut în valoare de peste 670 de milioane de dolari. La momentul respectiv, Voyager a declarat că intenţionează să urmărească recuperarea de la 3AC şi, între timp, a declarat că va continua să funcţioneze şi să îndeplinească ordinele şi retragerile clienţilor.

La data de 24 iunie, Voyager a declarat că avea aproximativ 137 de milioane de dolari americani şi deţinea active criptografice. De asemenea, compania a precizat că are acces la o linie de credit de 200 de milioane de dolari în numerar şi în stablecoins USDC, precum şi la o linie de credit revolving de 15.000 de bitcoin (318 milioane de dolari) de la Alameda Ventures.

Săptămâna trecută, Alameda s-a angajat să finanţeze Voyager cu 500 de milioane de dolari, iar firma a scos deja 75 de milioane de dolari din această linie de credit, dar se pare că nu a fost suficient pentru ca afacerile să funcţioneze ca de obicei.

Până în prezent, investitorii în cele mai mari două criptomonede din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă nu par a fi deranjaţi de această veste. Bitcoin este în creştere cu aproximativ 2%, iar ethereum este în creştere cu peste 4% spre finalul orelor de piaţă obişnuite pe Wall Street.

Decizia Voyager o urmează pe cea a popularei platforme Celsius, care, în mod similar, şi-a întrerupt toate retragerile, schimburile şi transferurile între conturi din cauza "condiţiilor extreme de pe piaţă" pe 13 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici