Bucureşti, Ilfov, Cluj, Iaşi, Braşov, Timiş, judeţele cu cele mai multe joburi noi în nouă luni. Care sunt judeţele cu cele mai puţine opţiuni

  • Bucureşti şi Ilfov, Cluj, Iaşi, Braşov şi Timiş au fost judeţele cu cele mai multe joburi noi în primele nouă luni ale anului.
  • Cele mai puţine opţiuni pentru candidaţi au venit din partea angajatorilor din Ialomiţa, Mureş şi Brăila, arată o analiză recentă.
Urmărește
246 afișări
Imaginea articolului Bucureşti, Ilfov, Cluj, Iaşi, Braşov, Timiş, judeţele cu cele mai multe joburi noi în nouă luni. Care sunt judeţele cu cele mai puţine opţiuni

Bucureşti, Ilfov, Cluj, Iaşi, Braşov, Timişoara, judeţele cu cele mai multe joburi noi în nouă luni. Care sunt judeţele cu cele mai puţine opţiuni

Peste 230.000 de locuri noi de muncă au fost postate în primele 9 luni ale anului pe eJobs.ro, iar jumătate dintre acestea au venit din partea angajatorilor din Bucureşti şi Ilfov. Numai pentru Capitală au fost disponibile peste 110.000 de oportunităţi pentru candidaţi.

Clujul este judeţul cu a doua cea mai ofertantă paletă de joburi, însă la distanţă semnificativă faţă de Bucureşti, în condiţiile în care angajatorii din Cluj au postat aproape 40.000 de joburi de la începutul anului şi până acum. Pe locul al treilea se află Iaşiul, cu 34.000 de joburi, urmat de Braşov (29.000) şi Timiş (28.000).

„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, diferenţele constau într-o scădere, la nivel general, cu aproximativ 15% a numărului de locuri de muncă disponibile în piaţă, dar şi într-o schimbare de poziţii în clasament pentru Braşov şi Timiş. Astfel, dacă în 2023, Timişul era pe locul al patrulea, imediat după Capitală, Cluj şi Iaşi, anul acesta a fost detronat de Braşov şi de Ilfov”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro.

Judeţele cu cele mai puţine oportunităţi de angajare

Pe de altă parte, judeţele în care candidaţii au avut cele mai puţine oportunităţi de angajare au fost Ialomiţa, Mureş, Brăila, Argeş şi Neamţ.

„Din acest punct de vedere, ierarhia este aproape identică primelor nouă luni din 2023. Este interesant faptul că nu vorbim doar despre o regiune a ţării, ci că, dimpotrivă, pentru fiecare zonă geografică avem cel puţin câte un judeţ în care competiţia între candidaţi este foarte mare. Nu doar atât, dar şi salariile din aceste judeţe sunt cu aproximativ 15% - 20% sub media din judeţele mai mari”, explică Bogdan Badea.

În zonele din ţară unde numărul de locuri de muncă noi, postate anul acesta, a fost mai mic de 20.000 – aşa cum este cazul judeţelor Ialomiţa, Mureş, Brăila, Argeş, Neamţ şi Bihor – retailul, industria alimentară, transport / logistică, servicii ori turism sunt principalele domenii aflate în căutare de candidaţi.

Retailul, principalul mare angajator

Retailul rămâne principalul mare angajator şi în judeţele care se află în fruntea clasamentului, însă, aici, pe lângă retail, apar şi alte domenii, precum call-center / BPO, construcţii, producţie, servicii financiare sau IT.

Cât priveşte aplicările, Capitala cumulează jumătate din numărul total de aplicări înregistrate din ianuarie şi până la finalul lunii septembrie, respectiv 4,5 milioane. Clujul se află pe locul al doilea, cu 1,4 milioane, urmat de Ilfov (1,3 milioane), Timiş (1,2 milioane), Iaşi şi Braşov (ambele cu 1,1 milioane). Cel mai scăzut interes din partea candidaţilor a fost pentru joburile din Neamţ, Maramureş, Suceava, Arad şi Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici