Bucureştiul are nevoie de un miliard de euro pentru dezvoltarea reţelelor electrice

Capitala are nevoie de investiţii de un miliard euro pentru dezvoltarea reţelelor electrice, în următorii 4-5 ani, din cauza consumului în creştere, generat de expansiunea sectorului imobiliar, a declarat, miercuri, directorul tehnic al Electrica, Şerban Tudor, la un seminar pe teme energetice.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul are nevoie de un miliard de euro pentru dezvoltarea reţelelor electrice

Bucureştiul are nevoie de un miliard de euro pentru dezvoltarea reţelelor electrice (Imagine: Mediafax Foto)

"În Bucureşti trebuie tras un semnal de alarmă, pentru că nu suntem departe de un punct critic, pe care dacă nu îl vom depăşi, vom avea mult întreruperi ale alimentării cu energie", a adăugat Tudor.

Potrivit acestuia, în unele zone ale Capitalei, consumul de energie creşte anual cu până la 100%, spre deosebire de un avans de 3-4% la nivel naţional. În 2007, consumul naţional de energie a crescut cu 2% faţă de anul precedent.

"Sistemul trebuie dublat în Bucureşti", a spus Tudor.

El a adăugat că la vară sunt aşteptate probleme privind alimentarea cu energie, la fel ca anul trecut, în special în centrul Bucureştiului, dar şi în zone precum Ghencea, Ilfov, Militari, Pantelimon, Voluntari sau Colentina.

"La vară vor fi pene de curent pentru că timpul a fost scurt şi din lipsa fondurilor nu ne-am permis să facem lucrări", a spus Tudor.

Tudor a afirmat că a propus grupului italian Enel, care va prelua în aprilie filiala de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica Muntenia Sud, care alimentează Capitala, să investească în construcţia unei staţii electrice subterane, care ar soluţiona problema întreruperilor alimentării cu energie.

"Ei nu s-au arătat prea interesaţi, au lăsat să se înţeleagă că încă analizează propunerea. Bucureştiul are nevoie de 3-4 astfel de staţii, în zonele cu mall-uri, investiţia pentru o unitatea fiind cuprinsă între 2,5 milioane euro şi zece milioane euro, în funcţie de mărime", a precizat Tudor

Potrivit acestuia, sistemul de distribuţie a electricităţii, în cea mai mare parte vechi, se confruntă cu o serie de probleme, cum ar fi construcţia a tot mai multor locuinţe situate la extremităţile reţelelor de distribuţie, care solicită suplimentarea reţelelor, precum şi apariţia de noi unităţi eoliene de producere a energiei, surse de dezechilibru pentru sistemul de distribuţie.

"Starea reţelelor nu este întotdeauna în cea mai fericită condiţie, neputând satisface clienţii, care sunt din ce în ce mai pretenţioşi", a afirmat directorul în cadrul E.ON Moldova, companie controlată de grupul german E.ON, Cătălin Drăgoi.

El a adăugat că şi în zona Moldovei necesarul de investiţii pentru modernizarea şi extinderea reţelelor electrice se ridică la un miliard de euro, pentru a ajunge la nivelul instalaţiilor din vestul Europei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici