- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.10.2011, 14:13)
- Cristina Cuncea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bucureştiul ocupă locul 27 într-un top al celor mai bune 36 oraşe europene pentru afaceri
Bucureştiul a urcat opt locuri, pe 27, în topul celor mai bune 36 de destinaţii pentru afaceri din Europa, având cel mai mare avans dintre pieţele analizate,înregistrat mai ales pe baza evoluţiei costului şi a disponibilităţii spaţiilor de birouri, potrivit unui studiu realizat de Cushman&Wakefield.
Urmărește
338 afișări
Bucureştiul ocupă locul 27 într-un top al celor mai bune 36 oraşe europene pentru afaceri (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
Anul trecut Bucureştiul era plasat pe penultima poziţie în clasament şi înregistra regrese la majoritatea criteriilor luate în considerare la alcătuirea topului.
"Bucureşti oferă clădiri de birouri de înaltă clasă, în termeni financiari foarte atractivi. Aceştia sunt factori importanţi pentru companiile care urmăresc să închirieze spaţii noi pentru desfăşurarea activităţii sau pentru relocarea operaţiunilor curente. Infrastructura oraşului Bucureşti a fost îmbunătăţită de curând şi există planuri pentru dezvoltări viitoare. Acestea vor îmbunătăţi an de an accesibilitatea centrelor de afaceri. Costurile reduse, calitatea şi disponibilitatea spaţiilor de birouri fac Bucureştiul din ce în ce mai atractiv pentru desfăşurarea activităţilor de către companii", a declarat, într-un comunicat, Andrei Bîrşan, director de intermediere spaţii comerciale la Cushman & Wakefield România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Londra, Paris şi Frankfurt rămân primele trei oraşe europene preferate pentru derularea de afaceri în general, potrivit studiului European Cities Monitor. Amsterdam a obţinut un punctaj mare anul acesta, continuând ascensiunea din 2010 şi urcând de pe locul 6 până pe 4. Berlin a avut de asemenea o evoluţie bună şi a urcat două locuri până în primele cinci, de pe locul 7 unde se afla anul trecut. Totodată, a fost înregistrată o creştere mare în numărul liderilor de afaceri care se preconizează că se vor stabili în oraş.
Studiul a fost realizat de firma TNS BMRB, prin intervievarea directorilor responsabili de identificarea unor noi destinaţii de afaceri din 501 de companii europene.
La alcătuirea clasamentului s-a ţinut cont de mai multe criterii, considerate importante de companii în deciziile de a loca afacerile, precum calitatea legăturilor de transport cu alte oraşe interne sau externe, telecomunicaţiile, accesul la alte pieţe, disponibilitatea şi cheltuielile cu forţa de munca, costurile cu spaţiile de birouri şi calitatea vieţii angajaţilor.
Pe primele poziţii în topul criteriilor se regăsesc accesul facil la pieţe şi clienţi, element indicat de 60% dintre repondenţi, disponibilitatea personalului calificat (53%) şi calitatea telecomunicaţiilor (52%).
Bucureştiul a înregistrat progrese la majoritatea criteriilor, mai puţin la cea care analizează calitatea telecomunicaţiilor şi calitatea vieţii angajaţilor.
În ceea ce priveşte, accesibilitatea pe piaţă, Bucureştiul a urcat 11 poziţi, de pe 36 pe 25, iar în funcţie de calitatea legăturilor de transport cu alte oraşe interne sau externe Bucureştiul se află pe 29 cu 7 poziţii mai sus decât anul trecut.
Costurile cu spaţiile de birouri a urcat Capitala 17 poziţii pe poziţia 4, după ce anul trecut în funcţie de acest criteriu Bucureştiul ocupa locul 21. Şi la capitolul disponibilităţii spaţiilor de birouri, situaţia din Bucureşti s-a îmbunătăţit considerabil, astfel că acesta s-a plasat pe poziţia secundă în clasament, faţă de 24 în 2010. La acest criteriu, Bucureştiul este depăşit doar de Berlin.
Mai mult, Bucureştiul a recâştigat, în defavoarea Varşoviei, poziţia de lider în clasamentul realizat după costul cu forţa de muncă pe care a pierdut-o anul trecut. După climatul de afaceri asigurat de autorităţi, Bucureştiul a câştigat 15 poziţii, plasându-se pe locul 4, faţă de 15 în 2010.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe