- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bucureştiul, pe penultimul loc în lume după spaţiul de birouri alocat unui angajat
Bucureştiul se află pe penultimul loc într-un clasament mondial, realizat de compania DTZ, în funcţie de suprafaţa de birouri care revine unui angajat, cu o medie de 7,8 metri pătraţi, nivel comparabil cu cel din New Delhi (India) şi Moscova (Rusia).
Bucureştiul, pe penultimul loc în lume după spaţiul de birouri alocat unui angajat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Astfel, un angajat din Capitală are la dispoziţie un spaţiu cu 3,5 metri pătraţi mai mic decât unul din Praga şi cu 2,1 metri pătraţi sub cel din Budapesta, se arată în raportul Global Occupancy Cost Offices realizat de compania de consultanţă imobiliară DTZ.
În capitala Poloniei suprafaţa standard care revine unui angajat este de 9,6 metri pătraţi, în Istanbul de 10,3 metri pătraţi, iar în Kiev de 9,3 metri pătraţi. Un nivel similar cu cel din Bucureşti se mai înregistrează la Moscova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
La nivel mondial, angajaţii din Bucureşti stau mai lejer la locurile lor de muncă din birouri doar faţă de cei din New Delhi, India, care au la dispoziţie 7,6 metri pătraţi.
În rest, angajaţii din birouri lucrează în spaţii cuprinse între 8 metri pătraţi, în oraşe precum Cancun (Mexic) şi Guangzhou (China), şi 25,5 metri pătraţi în Washington D.C.
În funcţie de costul anual de ocupare a clădirilor de birouri, format din chirie şi alte cheltuieli, Bucureştiul a urcat cinci poziţii până pe 92, în clasamentul din 2009, care cuprinde cele mai scumpe 114 oraşe în funcţie de acest indicator. Cheltuielile includ chiria şi alte costuri, precum cele cu întreţinerea şi impozitele.
Astfel, potrivit autorilor studiului, costul de ocupare pe fiecare loc de muncă în 2008 se situa la 3.540 de euro/an, în creştere cu 15,7% faţă de 2007, şi estimează pentru acest an scăderea acestuia, fără a preciza cu cât.
Clasamentul este realizat în funcţie de costurile totale de ocupare, repartizate la suprafaţa standard care revine unui angajat. Costul anual pe metrul pătrat este de 453 de euro.
În Europa Centrală şi de Est, Bucureştiul se afla pe penultima poziţie în funcţie de nivelul costurilor pe loc de muncă, după Moscova, Kiev, Varşovia şi Praga. Spre comparaţie, în Moscova, cel mai scump oraş din regiune, nivelul este de 13.480 de euro pe an, chiar dacă un angajat rus lucrează în acelaşi spaţiu cu unul român, în Kiev de 9.030 euro, iar în Varşovia de 5.170 euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO