Bugetul Ministerului Dezvoltării şi Fondurilor Europene, adoptat de Comisiile reunite din Parlament. MDRAPFE va avea cu 30,6% mai mult decât alocarea din 2017

Bugetul pe 2018 al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a fost adoptat, miercuri, de Comisiile reunite pentru buget-finanţe din Parlament.

Urmărește
261 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Dezvoltării şi Fondurilor Europene, adoptat de Comisiile reunite din Parlament. MDRAPFE va avea cu 30,6% mai mult decât alocarea din 2017

Bugetul Ministerului Dezvoltării şi Fondurilor Europene, adoptat de Comisiile reunite din Parlament. MDRAPFE va avea cu 30,6% mai mult decât alocarea din 2017

MDRAPFE va avea, în 2018, un buget („credite bugetare”) de 6,2 miliarde de lei, cu 30,6% mai mult decât alocarea din 2017, arată datele proiectului Legii bugetului de stat pe anul viitor.

Ca ordonator principal, Ministerul Dezvoltării va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) faţă de acest buget, în valoare totală de până la 38,3 miliarde de lei.

Sursele de finanţare şi ponderea fiecărei surse în totalul finanţării sunt structurate astfel: bugetul de stat 95,11%, fondurile externe nerambursabile 3,68% şi venituri proprii 1,21%.

Întrucât Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) va trece în regim de autofinanţare din anul 2018, bugetul public alocat iniţial acesteia - 300 de milioane de lei - va fi transferat către Programul Naţional de Dezvoltare Locală, au stabilit membrii Comisiilor reunite.

„Pentru partea de fonduri europene, bugetul pe 2018 este de 2,2 miliarde de lei, având ca destinaţii principale cofinanţări ale proiectelor europene derulate de Autorităţile de Management şi de beneficiari privaţi, dar şi acoperirea cheltuielilor neeligibile cu TVA”, a explicat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

Priorităţile strategice pe termen mediu ale MDRAPFE sunt:
- Coeziune economică şi socială la nivel naţional, prin dezvoltarea regională echilibrată şi durabilă a teritoriului şi valorificarea potenţialului cooperării teritoriale europene;
- Administraţie publică eficientă;
- Îmbunătăţirea absorbţiei şi gestionarea eficientă a fondurilor europene;
- Întărirea capacităţii administrative a MDRAPFE (componenta de management organizaţional şi componenta legislativă);
- Pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (în primul semestru al anului 2019) pe domeniul de activitate al MDRAPFE, astfel încât România să folosească la maximum oportunitatea de a-şi spori vizibilitatea de ţară şi de a demonstra capacitate politică şi administrativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici