- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bundesbank a redus prognoza de creştere economică a Germaniei pentru 2012 la 0,5-1%, de la 1,8%
Bundesbank, banca centrală a Germaniei, a redus luni prognoza de creştere economică pentru anul viitor la 0,5-1%, de la estimarea anterioară, din luna iunie, de 1,8%, acuzând impactul crizei datoriilor de stat din zona euro asupra exporturilor.
Bundesbank a redus prognoza de creştere economică a Germaniei pentru 2012 la 0,5-1%, de la 1,8% (Imagine: Shutterstock)
"Deteriorarea semnificativă a cererii externe, cuplată cu nervozitatea pieţelor financiare, generează un teren mai dificil pentru economia germană în lunile următoare", se arată în bueltinul lunar al Bundesbank, citat de Bloomberg.
Există riscuri "grele" pentru prognoză şi nu poate fi exclusă o perioadă de "slăbiciune economică pronunţată" dacă criza datoriilor de stat se va agrava, avertizează banca centrală germană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Germania, cea mai mare economie europeană, a înregistrat în trimestrul al treilea o creştere de 0,5% a Produsului Intern Brut faţă de perioada aprilie-iunie.
Bundesbank nu a comentat pe marginea prognozei de creştere economică pentru acest an, de 3,1%.
Criza datoriilor de stat determină multe guverne din zona euro să implementeze măsuri tot mai dure de austeritate, afectând astfel cea mai mare piaţă de export a Germaniei.
Comenzile industriale şi producţia Germaniei au scăzut în septembrie, iar încrederea investitorilor a scăzut în noiembrie la minimul ultimilor trei ani, potrivit celor mai recenţi indicatori.
Banca centrală apreciază că o parte din scăderea exporturilor ar putea fi echilibrată de creşterea cererii interne, deoarece veniturile populaţiei ar putea creşte datorită şomajului scăzut şi condiţiilor bune de pe piaţa muncii.
Bundesbank îndeamnă statele cu probleme financiar-fiscale din zona euro să-şi repare finanţele publice şi să-şi reconstruiască competitivitatea, aspecte "de importanţă crucială".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO