Burduja: Emisiunea de obligaţiuni a Romgaz a atras cereri de 5,9 miliarde de euro

Prima emisiune de obligaţiuni corporate pe gaz din România, lansată de Romgaz, în valoare de 500 de milioane de euro, a atras cereri din partea investitorilor de 5,9 miliarde de euro, adică aproape de 12 ori mai mult, susţine luni ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Urmărește
76 afișări
Imaginea articolului Burduja: Emisiunea de obligaţiuni a Romgaz a atras cereri de 5,9 miliarde de euro

Burduja: Emisiunea de obligaţiuni a Romgaz a atras cereri de 5,9 miliarde de euro

„După succesul înregistrat de listarea la bursă a Hidroelectrica, o altă companie românească scrie istorie şi face cinste României. Prima emisiune de obligaţiuni corporate pe gaz din România, lansată de Romgaz, în valoare de 500 de milioane de euro, a atras cereri din partea investitorilor de 5,9 miliarde de euro, adică aproape de douăsprezece ori mai mult. Investitori foarte mari din Europa şi din lume, de la bănci internaţionale la fonduri de pensii şi fonduri mutuale de investiţii, şi-au exprimat astfel încrederea în Romgaz, care a depăşit performanţele unor companii mondiale de top. Raportul cerere-ofertă arată că emisiunea de obligaţiuni a Romgaz s-a clasat pe locul 5 la nivel mondial şi pe primul loc în Europa Centrală şi de Est”, scrie pe Facebook Sebastian Burduja.

Ministerul arată că, prin acest succes, Romgaz şi România îşi consolidează resursele financiare pentru a finanţa marile proiecte energetice, aşa cum sunt Neptun Deep şi Caragele, „care vor face din ţara noastră producătorul numărul 1 de gaz din UE”.

„Şi mai vorbim despre ceva – semnalul pe care această tranzacţie îl transmite: România este recunoscută ca un lider regional incontestabil pe zona de energie. Avem resurse, viziune şi proiecte în derulare care vor accelera procesul de atingere a obiectivelor privind securitatea şi independenţa energetică, la pachet cu ceea ce înseamnă producţia de energie la preţuri competitive pentru consumatori – fie gospodării, fie companii româneşti”, adaugă Burduja.

El încurajează toate companiile din portofoliul Ministerului Energiei să apeleze la astfel de instrumente şi „să acţioneze cu viziune şi curaj pentru a livra proiectele energetice de care România are nevoie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici