- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.04.2024, 08:41)
- Liviu Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bursă. Analiştii se aşteaptă ca OMV Petrom să raporteze un profit de 1,57 mld. lei în T1/2024
De la Budapesta vine o recomandare de cumpărăre acţiuni cu un preţ-ţintă de 0,819 lei, plus 20% faţă de cel de acum din piaţă.
Urmărește
235 afișări
Bursă. Analiştii se aşteaptă ca OMV Petrom să raporteze un profit de 1,57 mld. lei în T1/2024
Analiştii care acoperă OMV Petrom, de la case de brokeraj din România, precum Swiss Capital, Alpha Bank, şi din afară, ca PKO Securities, Erste, Concorde, Wood & Company, se aşteaptă ca cea mai mare companie petrolieră din România să anunţe un profit net, excluzând elementele speciale şi costul curent de achiziţie, de 1,57 mld. lei pentru primul trimestru din 2024, notează Ziarul Financiar.
Spre comparaţie, în T1/2023, acest rezultat a fost de 1,9 mld. lei, aşadar estimările analiştilor sunt de o scădere cu 16% a acestui indicator care nu include elemente speciale – precum noi taxe, revizii generale. În T1/2023 profitul net a fost de 1,48 mld. lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Cum preţul barilului de petrol Brent a crescut comparativ cu primul trimestru din 2023, este posibil ca estimările analiştilor să fi fost construite luând în calcul unele volume mai mici vândute. Pe site-ul Petrom – acolo unde sunt disponibile estimările analiştilor – sunt menţionate doar rezultatul din exploatare şi profitul net fără elemente speciale.
„În fiecare trimestru, înainte de publicarea rezultatelor financiare, departamentul Relaţia cu Investitorii al OMV Petrom colectează estimări de profit ale analiştilor care acoperă în prezent compania. Aceste estimări devin o referinţă pentru ceea ce aşteaptă piaţa de capital în privinţa rezultatelor OMV Petrom. Pentru trimestrul întâi al anului 2024, nouă analişti au contribuit cu estimările lor de rezultate din exploatare CCA excluzând elementele speciale“, menţionează Petrom, care va anunţa official rezultatele pentru T1/2024 pe 30 aprilie 2024, înainte de deschiderea şedinţei bursiere.
Petrom este un exemplu bun de transparenţă pe partea de raportări întrucât este singura din marile companii listate care publică pe site estimări financiare din partea analiştilor.
Cea mai redusă estimare a unui analist – fără a îi fi însă dezvăluită identitatea – pentru rezultatul menţionat mai sus este de 1,475 mld. lei, iar cea mai ridicată de 1,7 mld. lei. Mediana este de 1,57 mld. lei. Datele au fost publicate pe 23 aprilie 2024.
Pe 17 aprilie 2024, Mihaly Gajda, analist al casei maghiare de brokeraj Concorde Securities, a emis o recomandare de „cumpărare“ pentru acţiunile OMV Petrom şi un preţ-ţintă – estimat că va fi atins în următoarele 12 luni – de 0,819 lei. Astfel Mihaly Gajda vede un potenţial de creştere de 29% pentru Petrom până în primăvara viitoare. Este cea mai recentă recomandare pentru acţiunile SNP.
Printre alte preţuri-ţintă publicate pe site-ul Petrom se numără 0,925 lei de la Erste (emis 28 martie 2024), 0,75 lei de la PKO Securities (19 martie), 0,7 lei de la Raiffeisen Centrobank (21 februarie), 0,699 lei de la Swiss Capital (27 martie).
OMV a raportat pentru 2023 venituri din vânzări de 38,8 miliarde de lei, în scădere cu 37% faţă de anul anterior ca urmare a preţurilor mai mici şi a reducerii vânzărilor de energie electrică, şi un profit de 4 miliarde de lei, minus 61%.
Societatea afişează o valoare de piaţă de 42,8 miliarde de lei la BVB, în contextul în care acţiunile s-au apreciat cu 20% de la începutul anului şi cu 38,8% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 1,65 miliarde de lei.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe