- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.10.2023, 14:21)
- Liviu Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bursă. Cele mai mari pieţe de obligaţiuni din lume sunt afectate de vânzări agresive
Bursă. Cele mai mari pieţe de obligaţiuni din lume sunt afectate de vânzări agresive. Randamentul titlurilor de stat americane, la 5% pentru prima oară din 2007. În Germania, unde la început de 2022 randamentele pe 10 ani erau negative acum sunt la 3%.
Urmărește
391 afișări
Bursă. Cele mai mari pieţe de obligaţiuni din lume sunt afectate de vânzări agresive
O vânzare agresivă pe pieţele mondiale de obligaţiuni guvernamentale a dus miercuri randamentul titlurilor de stat americane pe 30 de ani la 5% pentru prima dată din 2007, iar costurile de împrumut pe 10 ani ale Germaniei la 3%, mişcări care ar putea accelera o încetinire a economiei mondiale, scrie agenţia de presă Reuters, citată de ZF.
Sentimentul din ce în ce mai puternic că ratele dobânzilor din marile economii vor rămâne mai mult timp la un nivel mai ridicat pentru a diminua inflaţia, datele economice din SUA – cea mai mare economie din lume - din ce în ce mai rezistente şi o reducere bruscă a poziţiilor traderilor pentru o revenire a obligaţiunilor au lovit puternic pieţele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Randamentele pe 30 de ani din SUA au atins miercuri nivelul psihologic de 5% pentru prima dată de la criza financiară globală, iar randamentul Bund pe 10 ani din Germania a atins 3%, o nouă bornă într-o piaţă în care randamentele au fost negative la începutul anului 2022.
Titlurile de stat americane au fost supuse unor presiuni puternice în ultimele săptămâni, deoarece datele economice mai bune decât se aşteptau în ultima vreme i-au încurajat pe oficialii Fed să continue retorica lor de tip hawkish, insistând că este posibil ca ratele dobânzilor să fie nevoite să crească din nou şi să rămână la niveluri ridicate pentru mai mult timp decât sperau investitorii până de curând. Datele privind locurile de muncă vacante publicate marţi au exacerbat aceste temeri.
Costurile împrumuturilor guvernamentale influenţează totul, de la ratele creditelor ipotecare pentru proprietarii de locuinţe până la ratele împrumuturilor pentru companii, iar viteza de retragere a obligaţiunilor a stârnit îngrijorare pe pieţele de acţiuni, determinând în acelaşi timp creşterea dolarului, care este un refugiu sigur, ceea ce, la rândul său, a cauzat probleme pentru alte monede, cum ar fi yenul japonez.
Analiştii care acoperă instrumentele cu venit fix se aşteaptă în continuare la scăderea randamentelor şi la creşterea preţului acestora, pe măsură ce economia globală slăbeşte. Însă ei adaugă că tendinţa este de slăbire în continuare a preţurilor, mai ales că investitorii care au păstrat pariurile pentru o revenire aruncă prosopul.
"În momentul de faţă există un impuls uriaş în spatele vânzării, deoarece poziţionarea pe piaţă a fost greşită", spune Juan Valenzuela, manager de portofoliu la Artemis. "O mulţime de oameni au crezut că, deoarece Rezerva Federală atingea vârful creşterilor de rate, a venit momentul să cumpere obligaţiuni guvernamentale, ceea ce înseamnă că majoritatea pieţei a avut poziţie de long".
O nouă creştere a costurilor de împrumut este, de asemenea, o bătaie de cap pentru băncile centrale, deoarece acestea pun în balanţă necesitatea de a menţine ratele ridicate pentru a limita inflaţia şi deteriorarea perspectivelor economice.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe