Bursa de la Bucureşti scade, în linie cu dinamica din afară

Indicele bursier BET, care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 20 de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti, s-a depreciat cu 0,8% miercuri şi a ajuns la 17.330 de puncte, într-o şedinţă în care acţiunile au scăzut pe fondul deprecierilor din afară, scrie Ziarul Financiar.

Urmărește
261 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti scade, în linie cu dinamica din afară

Bursa de la Bucureşti scade, în linie cu dinamica din afară

Acţiunile americane au scăzut accelerat după ce datele privind inflaţia de bază, mai ridicate decât se anticipase, au alimentat pariurile că Rezerva Federală va reduce treptat ratele la reuniunea sa de politică de săptămâna viitoare.

La Bucureşti, lichiditatea a fost de 64 mil. lei, uşor mai mare faţă de zilele precedente, dar sub media anului de aproximativ 140 mil. lei.

Din rândul celor 20 de acţiuni ale BET, 6 au fost pe plus astăzi – dar cu apreciere minoră, precum 0,17% pentru Hidroelectrica, 0,2% pentru TeraPlast, 0,9% pentru MedLife până la 2,15% pentru Bursa de Valori. Nuclearelectrica, Aquila şi Electrica au stagnat. Pe de altă parte, scăderile au fost de la 0,5% pentru Transelectrica şi Sphera, la 1,8% pentru Petrom şi Fondul Proprietatea la 2,3% pentru Conpet.

Cea mai lichidată acţiune a fost Banca Transilvania (-1,4% pe 12 mil. lei), urmată de Romgaz (0,2% pe 6 mil. lei) şi Hidroelectrica (4,9 mil. lei).

Pe bursele europene FTSE 100 scade cu 0,4%, Paris cu 0,7%, DAX cu 0,3%. Peste ocean, S&P500 are minus 1,5% iar Dow Jones minus 1,6%.​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici