Bursa de la New York a închis miercuri în scădere cu peste 1%, după o nouă cădere a mărfurilor

Bursa de la New York a închis miercuri în scădere cu peste 1%, pierzând integral câştigurile din ultimele trei zile, după deprecierea acţiunilor din sectorul energiei, resurselor şi materiilor prime, care a alimentat temerile că piaţa nu va putea menţine trendul ascendent, transmite Reuters.

Urmărește
5 afișări

Datele economice sub aşteptări din China, aprecierea dolarului şi creşterea neaşteptată a stocurilor de benzină au determinat scăderea preţului petrolului cu peste 5% în şedinţa de tranzacţionare de miercuri, trăgând în jos mărfurile cotate internaţional.

A doua cădere importantă a mărfurilor, resurselor şi materiilor prime în interval de şapte zile a generat vânzări masive şi pentru alte active cu grad de risc, inclusiv acţiunile companiilor. Mărfurile au înregistrat cu o săptămână în urmă scăderi abrupte, record în unele cazuri - petrolul a pierdut atunci aproape 10% din valoare, cea mai abruptă scădere înregistrată vreodată într-o singură zi.

În acest context, indicele Dow Jones Industrial Average a închis în scădere cu 1,02%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a coborât cu 1,11%, în timp ce piaţa Nasdaq a pierdut 0,93%.

Raportul dintre acţiunile care au scăzut şi cele care au urcat pe New York Stock Exchange a fost de 5 la 1, iar subindicele S&P al sectorului energetic s-a retras cu 3%, înregistrând o cădere de 7,8% de la începutul acestei luni. Declinul a afectat majoritatea sectoarelor pieţei.

Cu toate acestea, indicele S&P 500 este cu 27,9% peste nivelul de la începutul lunii septembrie, când a început actuala perioadă de creştere a bursei de la New York.

După închiderea şedinţei de miercuri, acţiunile Cisco au scăzut cu 2,1%, din cauza rezultatelor financiare dezamăgitoare şi avertismentului lansat de companie către investitori privind trimestrul al doilea.

Pe piaţa valutară, euro s-a depreciat la minimul ultimelor trei săptămâni faţă de dolar, moneda europeană fiind percepută cu un grad mai ridicat de risc decât cea americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici