Bursa de la New York a înregistrat marţi cea mai abruptă scădere din august 2010

Bursa de la New York a înregistrat marţi cea mai abruptă scădere din august 2010, din cauza tensiunilor din Libia, unul dintre cei mai importanţi exportatori de petrol, transmite Reuters.

Urmărește
3 afișări

Acesta ar putea fi începutul unei mult-aşteptate corecţii după o perioadă îndelungată de creştere susţinută a indicilor de pe Wall Street. Volatilitatea ridicată şi rulajul solid anunţă o retragere importantă.

Indicele Standard & Poor's (S&P) 500 a pierdut 2,05%, cea mai abruptă scădere din 11 august 2010.

Analiştii consideră că următoarele două şedinţe de tranzacţionare vor fi decisive pentru evoluţia bursei americane pe termen scurt, apreciind că dacă indicele S&P 500 cade sub pragul psihologic de 1.300 puncte vor avea loc vânzări masive.

Preţul petrolului se menţine la maximele ultimilor doi ani şi jumătate, exporturile Libiei, stat membru OPEC, fiind deja afectate semnificativ de violenţele dintre protestatarii care vor răsturnarea lui Muammar Gaddafi şi susţinătorii puterii.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în scădere cu 1,44%, iar piaţa Nasdaq a pierdut 2,74%.

Sectoarele cu un consum ridicat de energie au înregistrat cele mai mari pierderi. Indicele Dow Jones al transporturilor a scăzut cu 3,8%, iar acţiunile FedEx s-au depreciat cu 5,1%.

În pofida scăderii puternice, S&P 500 s-a menţinut aproape de pragul tehnic de 1.313 puncte, reprezentând cele mai ridicate niveluri atinse la începutul lunii februarie.

Analiştii anticipează de ceva timp o corecţie în piaţă, după ce S&P 500 a înregistrat, săptămâna trecută, un nivel care reprezintă dublul minimului ultimilor 12 ani atins în martie 2009.

După închiderea sesiunii oficiale, acţiunile Hewlett-Packard Co au coborât cu 10%, după ce producătorul de computere a redus estimările pentru anul în curs, acuzând scăderea cererii din partea consumatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici