Bursa de Valori de la Bucureşti începe pe minus a doua lună de toamnă

Indicele bursier BET, care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 20 de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti, a scăzut cu 0,28% marţi şi a ajuns la 17.578 de puncte, scrie Ziarul Financiar.

Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului Bursa de Valori de la Bucureşti începe pe minus a doua lună de toamnă

Bursa de Valori de la Bucureşti începe pe minus a doua lună de toamnă

În şedinţa de marţi, cea mai tranzacţionată acţiune a fost Banca Transilvania (TLV), potrivit datelor bvb.ro. Lichiditatea pe segmentul de acţiuni a fost anemică, respectiv 27 mil. lei, cu mult sub media anului de 135 mil. lei.

Astfel, banca de la Cluj a avut tranzacţii de 5,2 milioane de lei, adică aproximativ un sfert din totalul de marţi. Preţul acţiunilor TLV s-a apreciat cu 0,36% la 27,75 lei.

A doua cea mai tranzacţionată companie a fost OMV Petrom cu 3,15 mil. lei (preţul acţiunilor a scăzut cu 0,14%), urmată de Bursa de Valori Bucureşti – operatorul pieţei de capital - cu 3 mil. lei. Acţiunile BVB au stagnat.

Din rândul celor 20 de acţiuni ale BET, 10 au fost pe minus marţi – de la minus 2,4% pentru acţiunile BRD, 0,9% pentru Digi la 0,3% pentru Electrica şi Sphera, 0,14% pentru Petrom,

Restul au avut creşteri de la 0,16% pentru MedLife la 0,5% Romgaz, 0,8% Conpet şi 1,16% TTS. Acţiunile Hidroelectrica au scăzut cu 0,6%. Tranzacţiile au fost de 1,5 mil. lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici