- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.01.2011, 14:41)
- Stefan Musgociu , Stefan Musgociu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bursa din România este cea mai ieftină din Europa Centrală şi de Est
Preşedintele-executiv al Franklin Templeton Emerging Markets, Mark Mobius, apreciază că bursa din România este cea mai ieftină din Europa Centrală şi de Est, luând în considerare raportul dintre preţul unei acţiuni şi valoarea contabilă a acesteia.
Urmărește
83 afișări
Bursa din România este cea mai ieftină din Europa Centrală şi de Est (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)
"România a subperformat în ultimii cinci ani şi cred că este cea mai ieftină piaţă din Europa Centrală şi de Est, dacă ne luăm după evaluarea Price to Book ratio (raportul dintre preţul unei acţiuni şi valoarea contabilă, n.r.", a afirmat luni Mobius.
El a adăugat că pieţele emergente au un potenţial ridicat de creştere.
"Cred că în acest an pieţele emergente vor creşte de trei ori mai rapid decât cele dezvoltate. Raportul dintre datoria statelor emergente şi PIB este foarte mic", a spus şeful Franklin Templeton Emerging Markets.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
El a arătat că în ţările dezvoltate ponderea datoriei publice în PIB a crescut în ultimii zece ani de la 68% la 90%, în timp ce în cazul statelor emergente acest raport a scăzut de la 48% la peste 30%.
"Pieţele emergente au mult de recuperat, iar acest lucru nu poate înseamna decât că există mult potenţial care poate fi dezvoltat. România este o ţară de frontieră, iar aceasta o face mai atractivă pentru investitori", a adăugat Mobius.
Acesta a afirmat că mai multe fonduri mari cu plasamente în pieţele emergente, printre care şi unele administrate de Franklin Templeton, sunt interesate să investească în acţiunile Fondului Proprietatea.
"Unele fonduri administrate de noi intenţionează să cumpere acţiuni la Fondul Proprietatea, însă trebuie să vedem dacă nu ar exista un conflict de interese. Ca investitor într-un fond Franklin Templeton nu ai fi interesat să investeşti şi în Fondul Proprietatea? Avem o echipă care analizează aceste ascpecte", a spus Mobius.
Managerul de fond al FP, Greg Konieczny, a adăugat că Fondul intenţionează să îşi diversifice portofoliul şi să listeze cât mai multe companii la care este acţionar.
"Scopul FP este să investească în România şi va rămâne astfel. În timp vom diversifica portofoliul şi vom investi cash şi pe pieţele din afara României, în Europa de Est, spre exemplu", a declarat Konieczny.
El crede că Nuclearelectrica şi Hidroenergetica sunt companii pregătite pentru a derula oferte în vederea listării la bursă, iar prin această operaţiune vor beneficia de o transparenţă ridicată, de stimulente pentru creşterea profitabilităţii şi a eficienţei.
Pe de altă parte, el a spus că cele trei complexe energetice ar trebui restructurate şi apoi scoase la vânzare, potenţiali cumpărători fiind chiar Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.
Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat, în septembrie, administrator al Fondului Proprietatea.
FP este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură.
La finalul anului trecut, statul deţinea, prin Ministerul Finanţelor Publice, 38,88% din acţiunile FP, iar restul titlurlor erau în portofoliile a 175 de companii şi fonduri de investiţii (19,49%) şi a 5.196 de persoane fizice (41,63%).
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe