- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.12.2023, 12:20)
- Eduard Ivanovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bursă. Fundal roşu pe pieţele europene după scăderile înregistrate de Wall Street
Bursă. Fundal roşu pe pieţele europene după scăderile înregistrate de Wall Street: minus 1,5% pe S&P 500 şi Nasdaq. La Bucureşti, BET deschide în scădere cu 1,6%.
Urmărește
317 afișări
Bursă. Fundal roşu pe pieţele europene după scăderile înregistrate de Wall Street
Indicele paneuropean Stoxx 600 scădea cu 0,4% la startul şedinţei de tranzacţionare de joi, 21 decembrie. Industria auto înregistra o pierdere de 1,2%, în vreme ce toate sectoarele şi pieţele dezvoltate din vest intrau în teritoriu negativ, conform CNBC, citat de Ziarul Financiar.
Indicele FTSE 100 din Regatul Unit pierdea 0,3%, la fel şi CAC 40 de la Paris şi IBEX 35 de la Madrid. Benchmark-ul german DAX şi FTSE-MIB, indicele de referinţă al bursei italiene, se depreciau cu 0,4%. La Bursa de Valori Bucureşti, BET era pe minus cu 1,57%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Evoluţiile vin după ce Wall Street-ul a scăzut u 1,5% miercuri prin S&P 500 – la fel şi Nasdaq Composite, unde sunt incluse marile companii tech. Potrivit CNBC, investitorii ar fi decis să marcheze randamente consistente după nouă şedinţe consecutive de creşteri.
Inclusiv Bursa de Valori Bucureşti a încheiat ieri o serie de nouă sesiuni la rând pe verde, printr-o corecţie de 0,9%. „Este normal şi sănătos. Sunt marcări de profituri. Deocamdată nu putem vorbi de o inversare de trend”, a spus un broker pentru ZF.
Participanţii la piaţa americană aşteaptă joi datele privind produsul intern brut din SUA şi vineri indicele de preţ al cheltuielilor de consum personal, unul dintre cei mai urmăriţi indicatori ai inflaţiei.
În medie, economiştii intervievaţi de Reuters anticipează că economia americană va creşte în T3/2023 cu 5,2% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, în timp ce indicele de preţ ar trebui să urce cu 2,3% în aceeaşi perioadă, cel mai încet ritm de creştere din T4/2020.
Ieri, pieţele europene au afişat evoluţii mixte, pe măsură ce investitorii au asimilat noile date privind inflaţia din Marea Britanie, care au surprins o scădere peste aşteptări în noiembrie, de 3,9% vs. 4,6% în octombrie.
FTSE 100 a urcat ulterior cu 1,3% la maximul ultimelor trei luni, în contextul în care noile date sporesc presiunea exercitată asupra Băncii Angliei de a reduce ratele dobânzilor în 2024.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe