Bursă. Indicele BET, în urcare cu 0,8% în prima şedinţă a săptămânii

Bursa de la Bucureşti a început săptămâna de tranzacţionare cu o creştere de 0,83%, luni, pe indicele de referinţă BET, ajuns la 17.532,3 puncte, respectiv un randament de 14% de la începutul anului.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului Bursă. Indicele BET, în urcare cu 0,8% în prima şedinţă a săptămânii

Bursă. Indicele BET, în urcare cu 0,8% în prima şedinţă a săptămânii

Dinamica a venit însă pe o lichiditate slabă, 23 milioane de lei pe cele două pieţe de acţiuni.

Vinerea trecută, Bursa a marcat în acest sens cel mai slab rulaj zilnic din 2024.

Valoarea tranzacţiilor realizate cu toate tipurile de instrumente a ajuns luni la 44,6 milioane de lei, dintre care 14,1 milioane de lei pe drepturi şi 4 milioane de lei pe obligaţiuni, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Cele mai mari creşteri din structura BET au fost consemnate de Digi Communications (3,4%), Electrica (2,6%), Romgaz (2%), MedLife (1,9%), Banca Transilvania (1,6%) şi Transgaz (1,5%). La capitolul scăderi se află One United Properties (-2,7%), Conpet (-2,1%) şi Hidroelectrica (-0,4%). Indicii au înregistrat dinamici precum 0,4% pe BET-FI şi 0,9% în cazul ROTX.

Pe Wall Street, sesiunea începea cu un Dow Jones în creştere cu 0,3% la un nou maxim istoric, în contextul în care investitorii prezintă optimism cu privire la următoarea decizie a Rezervei Federale (Fed), prin care se va marca un nou ciclu de scăderi ale dobânzilor.

Conform analiştilor citaţi de CNBC, există şanse de 63% ca Fed-ul să reducă dobânda de referinţă cu 50 de puncte de bază. Următoarea şedinţă a băncii centrale americane are loc între 17 şi 18 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici