Bursă. Millenium Insurance Broker, cu grupul Autonom în acţionariat, a anunţat un profit net de 1,2 mil. lei la afaceri de 34,9 mil. lei în primul semestru din 2024

Urmărește
92 afișări
Imaginea articolului Bursă. Millenium Insurance Broker, cu grupul Autonom în acţionariat, a anunţat un profit net de 1,2 mil. lei la afaceri de 34,9 mil. lei în primul semestru din 2024

Millenium Insurance Broker (simbol bursier MIB), broker de asigurare-reasigurare cu grupul Autonom International în acţionariat (37,3%), a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că a încheiat primul semestru din 2024 cu un profit net de 1,17 mil. lei, în scădere cu 43,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la afaceri de 34,9 mil. lei, plus 14,3%.

Compania menţionează că scăderea profitului se datorează investiţiilor în viitor şi deferării unor venituri către al doilea semestru.

„a) creşterea cu 10% a salariilor tuturor angajaţilor MIB începând cu 01.01.2024, reprezentând actualizarea cu inflaţia din 2023, pentru fidelizarea personalului. b) Investiţia în consolidarea relaţiei cu Partenerii Premium MIB, prin evenimentul anual dedicat întâlnirii cu aceştia; c) Investiţia în noul site MIB, precum şi în promovarea de asigurări facultative pe piaţa rece, prin call center şi digital marketing”, sunt principalele investiţii financiare.

Volumul de prime de asigurare intermediate a crescut cu 18% în T2/2024, la 114,1 mil. lei, „rezultat pe care îl considerăm foarte bun, cel mai probabil peste media pieţei şi în deplină concordanţă cu eforturile întregii echipe MIB”.

Creşterea volumului de prime intermediate provine în principal de la creşterea asigurărilor facultative, respectiv 16% la RCAĂCMR faţă de T2/2023, 14% la CASCO, 13% la incendiu şi daune, 30% la bunuri în tranzit (A7), 38% la bunuri în tranzit (A15) şi 26% la sănătate şi viaţă.

„Creşterea semnificativă de prime facultative realizată (...) generează încasări semnificative de rate ulterioare (majoritatea poliţelor mari fiind în rate), care se vor încasa în Trimestrele 3 şi 4 din 2024, astfel că ne menţinem ţinta de profitabilitate setată pentru 2024 prin BVC-ul apobat în AGEA nr. 1 per 2024”, notează Millenium.

Millenium Insurance Broker are 35,5 mil. lei capitalizare, iar în acţionariat se ma numără Ştefan-Emanuel Prigoreanu (15,93%) şi Tudor Dimofte (11,74%). Acţiunile MIB înregistrează o creştere de 9,7% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 2,7 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici