​Bursă: Operatorul Oil Terminal şi-a majorat profitul net cu 43% în prima jumătate din 2024

  • Operatorul portuar Oil Terminal, controlat de Ministerul Energiei, şi-a majorat profitul net cu 43% la 36 mil. lei în prima jumătate din 2024 în timp ce afacerile au urcat cu 36% la 231 mil. lei.
  • OMV Petrom este cel mai mare client.
  • A fost înregistrată o creştere substanţială şi pentru Likoil.
Urmărește
127 afișări
Imaginea articolului ​Bursă: Operatorul Oil Terminal şi-a majorat profitul net cu 43% în prima jumătate din 2024

Compania de stat Oil Terminal (simbol bursier OIL), operatorul terminalului petrolier din Portul Constanţa, şi-a majorat profitul net cu 43% în prima jumătate din 2024 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, la aproximativ 36 mil. lei, în timp ce afacerile au urcat cu 36% la 231 mil. lei pe fondul unor volume mai mari, se arată în raportul semestrial publicat luni la Bursa de Valori. Cheltuielile au crescut cu 33% la 191 mil. lei.

Cel mai mare aport la cifra de afaceri de 231 mil. lei, respectiv 55%, adică 129 mil. lei, l-a avut segmentul de motorină, urmat de ţiţei (67 mil. lei) şi produse chimice (13,3 mil. lei). Oil Terminal depozitează mărfurile pentru import, export şi tranzit.

Cel mai mare client al companiei este OMV Petrom cu un aport de 41 mil. lei, adică 18,5% din total venituri. Urmează Oscar Downstream (17,7%), Petrotel Lukoil (12%), Lukoil România (9,3%, adică 20,6 mil. lei). Spre comparaţie la S1/2023 Petrotel nu figura în statisticile societăţii iar Lukoil avea o pondere de doar 0,3%.

Oil Terminal, cu o vechime în domeniu de 125 de ani, ocupă o poziţie strategică în Zona Mării Negre, fiind cel mai mare terminal petrolier operator de produse petroliere din portul Constanţa, a cărui activitate de bază cuprinde efectuarea prestaţiilor de servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice lichide precum şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Compania are o capitalizare de 358 mil. lei. De la începutul anului 2024 acţiunile s-au depreciate cu 6%. Statul român are o deţinere de 87,8%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici