Bursă. Proprietarul de spaţii comerciale Practic Bucureşti încheie S1/2024 cu un profit net de 19 mil. lei, în urcare cu 23% faţă de S1/2023

Urmărește
90 afișări
Imaginea articolului Bursă. Proprietarul de spaţii comerciale Practic Bucureşti încheie S1/2024 cu un profit net de 19 mil. lei, în urcare cu 23% faţă de S1/2023

Practic Bucureşti (simbol bursier PRBU), unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale din Capitală, a anunţat un profit net de 19 mil. lei în primul semestru din 2024, în creştere cu 23,2% faţă de S1/2023, la afaceri de 23 mil. lei, plus 10,6%.

Veniturile din exploatare au crescut cu 9%, la 23,06 mil. lei, iar cheltuielile de exploatare au crescut cu 3,9%, la 6,24 mil. lei, astfel că profitul din exploatare a fost cu 11% mai mare, de 16,8 mil. lei.

Cifra de afaceri a crescut ca urmare a renegocierii în creştere a chiriilor cu un segment important al locatarilor societăţii şi al indexării valorii chiriilor în derulare la inflaţie.

Practic are 594 mil. lei capitalizare şi este deţinută majoritar de omul de afaceri Radu Dimofte (48,5%), în timp ce IBTCYRO Holding din Cipru deţine 32,2%, iar Wellkept Group are 12%.

Acţiunile PRBU se tranzacţionează în scădere cu 25,9% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 161.800 de lei, arată datele BVB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici