- Home
- Economic
- (11.03.2024, 22:18)
- Liviu Popescu
Bursă: SelfPay, companie care administrează terminalele cu plată cu acelaşi nume, a încheiat 2023 cu un profit net de 11 mil. lei şi afaceri de 185 mil. lei. Compania anunţă că a procesat tranzacţii de 1 mld. euro
Urmărește
170 afișări
Compania SelfPay, care deţine cea mai mare reţea de terminale de tip self-service din România, cu peste 10.500 de staţii de plată şi care are o emisiune de obligaţiuni de 3 mil. euro listată la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat un profit net de 10,8 mil. lei în 2023, plus 188% faţă de anul precedent. Cifra de afaceri a urcat cu 23% la 185 mil. lei, potrivit unui raport transmis BVB.
În ceea ce priveşte valoarea totală a tranzacţiilor procesate prin Staţiile de Plată (inclusiv tranzacţiile derulate prin aplicaţia mobilă SelfPay Now), aceasta a urcat în 2023 cu 29,4% faţă de anul precedent, până la 5,248 miliarde de lei, depăşind astfel pragul de un miliard de euro, notează compania.
Datele sunt deocamdată neauditate, rezultatele definitive vor fi raportate de companie către BVB la finalul lunii aprilie 2024, acolo unde compania este listată din 2021 în urma unei emisiuni de obligaţiuni corporative care vor ajunge la maturitate în 2026.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Potrivit cifrelor comunicate de SelfPay, compania a înregistrat în 2023 marjă EBITDA de 20,4 mil. de lei, comparativ cu 9,1 mil. de lei în anul anterior, reprezentând o creştere de 123,7%.
„Aceste rezultate se datorează în principal investiţiilor realizate în extinderea reţelei de Staţii de Plată SelfPay la nivel naţional şi internaţional, dezvoltării unor noi categorii de servicii şi produse destinate utilizatorilor, precum şi creşterii notorietăţii şi a încrederii utilizatorilor în soluţiile oferite de companie ”, spune Adrian Badea, CEO SelfPay.
Cu cele peste 10.500 de staţii de plată operaţionale în România, la care se adaugă reţelele lansate în Irlanda şi Franţa, SelfPay îşi continuă strategia de extindere la nivel naţional şi internaţional a prezenţei sale fizice, în acelaşi timp cu dezvoltarea operaţiunilor digitale prin aplicaţia SelfPay Now.
Lansată în 2022, SelfPay Now a înregistrat o creştere a numărului de utilizatori, de la circa 86.000 la finalului primului an calendaristic de funcţionare la aproape 300.000 la sfârşitul lui 2023. „Extinderea masivă a bazei de utilizatori ai aplicaţiei este reflectată şi în numărul de tranzacţii, care a crescut de peste patru ori în 2023 faţă de anul precedent”, spune Adrian Badea.
În prezent, Staţiile de Plată SelfPay pun la dispoziţia consumatorilor peste 260 de servicii de plată, de la reîncărcarea cartelelor telefonice preplătite la plata facturilor, a taxelor şi impozitelor, a ratelor la credite, a rovinietei, a biletelor la loto sau la evenimente.
Cel mai recent serviciu lansat de companie este posibilitatea de alimentare cu numerar, la oricare dintre cele aproape 2.000 de Staţii de Plată SelfPay din Capitală şi judeţul Ilfov, a cardurilor STB utilizate în reţeaua de transport public din Bucureşti. Acesta este primul astfel de serviciu pe care SelfPay îl lansează în domeniul transportului urban.
Potrivit unui studiu realizat de SelfPay în trimestrul al treilea al anului trecut, unul din cinci români îşi achită facturile la un terminal de plăţi. În rândul persoanelor care utilizează Staţiile de Plată SelfPay, cel mai frecvent utilizată funcţie este plata facturilor (36%). A doua opţiune în ordinea preferinţelor este plata taxelor şi impozitelor – de la impozite locale la taxe pentru paşaport, pentru eliberarea permisului de conducere, etc. – preferată de 12% dintre respondenţi, potrivit raportului publicat la BVB.
Finanţarea companiei are o dobândă de 5,5% pe an. Broker a fost BT Capital Partners.
Potrivit celui mai recent raport anual, cel aferent anului 2022, din acţionariatul companiei fac parte Recasner Limited (99,99%), o companie înregistrată în Cipru, deţinută în proporţie de 73% de către Butnaru Management and Consulting SRL, 20% de către Mado Center SRL, 5% de către Radu Tudor Vasile şi 2% de catre E-PAY CONSULTING SRL.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Noi detalii privind Roşia Montană: Aşteptare de încă 3 luni pentru a se afla primele date din dosar
Citește și: Câciu: România a încasat 642 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru Programul Tranziţie Justă
Citește și: BREAKING: Gabriel Resources anunţă oficial: Firma nu are bani să plătească suma acordată de tribunal către statul român. ”Compania are în acest moment disponibili aproximativ 2 mil. dolari, pe care ne aşteptăm să îi terminăm până în luna mai. Există un risc semnificativ ca o finanţare suplimentară să nu fie disponibilă”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump