Bursele asiatice ating maxime în aşteptarea semnării acordului SUA-China

Bursele asiatice au urcat luni la maximele atinse ultima dată acum 19 luni în aşteptarea semnării acordului comercial parţial dintre Statele Unite şi China, transmite Reuters.

Urmărește
618 afișări
Imaginea articolului Bursele asiatice ating maxime în aşteptarea semnării acordului SUA-China

Sursa: Profimedia Images

Indicele MSCI pentru acţiunile din regiunea Asia-Pacific a crescut cu 0,55%, atingând cel mai ridicat nivel din iunie 2018. Piaţa japoneză au fost închise luni pentru o sărbătoare. Pactul comercial între SUA şi China urmează să fie semnat pe miercuri, 15 ianuarie, la Casa Albă.

Indicele sud-coreean Kospi a câştigat 0,86% în timp ce referinţa bursei de la Hong Kong, indicele Hang Seng, a crescut 0,88%. Acţiunile din Taiwan au urcat şi ele cu 0,53% în prima şedinţă după ce preşedintele Tsai Ing-wen a fost reales sâmbătă.

Acţiunile chineze de pe continent au avut cel mai lent ritm de creştere luni, însă vineri a fost consemnată a şasea săptămână consecutivă de aprecieri, cea mai lungă perioadă din primul trimestru al lui 2019 încoace. Referinţa Shanghai Composite a urcat luni cu doar 0,3%.

Investitorii din China aşteaptă publicarea, în această săptămână, a mai multor seturi de informaţii relevante pentru poziţia economiei şi o posibilă relansare după ce China a înregistrat în al treilea trimestru din 2019 cel mai încet ritm de creştere a economiei ultimele trei decenii.

Cotaţiile futures de pe Wall Street se tranzacţionau în creştere cu 0,3%, ceea ce indică un start pozitiv pentru şedinţa de tranzacţionare de la New York. Vineri, departamentul pentru muncă din SUA a arătat că economia a creat în decembrie 145.000 de noi locuri de muncă, ritm în ameliorare însă îndeajuns de puternic pentru a indica o continuare a expansiunii economice într-o perioadă de maturizare a ciclului economic.

"Un context geopolitic mai calm şi semnarea acordului iniţial între Statele Unite şi China sunt elemente favorabile pentru creşterea economică globală", spune Joseph Capurso, analist forex la firma CBA.

Vineri urmează să fie publicate în China date privind evoluţia PIB în trimestrul al patrulea 2019 şi pe întreg anul trecut.

Preţul aurului se tranzacţiona uşor în scădere în jurul nivelului de 1.550 de dolari uncia după ce a atins un maximum al ultimilor şapte ani de 1.610 dolari/uncia pe fondul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran.

Preţurile internaţionale ale barilului de petrol erau în mare parte în stagnare după o scădere puternică graţie detensionării situaţiei din Orientul Mijlociu. Preţul petrolului sortiment Brent se tranzacţiona în creştere cu 0,12% la 65,06 dolari barilul, în timp ce petrolul american WTI (West Texas Intermediate) se tranzacţiona în creştere cu 0,22% la 59,17 dolari/baril.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici