- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Efectul încrederii în vaccinul anti COVID-19 şi al tranziţiei de la Casa Albă: Bursele ating niveluri record
- Bursele internaţionale au crescut la niveluri record miercuri
- Indicele Dow Jones a reuşit să treacă de 30.000 pentru prima dată
- Investitorii sunt mai optimişti în urma îmbunătăţirii perspectivelor globale
FOTO: Profimedia
Începerea oficială a tranziţiei la Casa Albă şi creşterea încrederii că vaccinul COVID-19 ar fi gata în curând a sporit apetitul pentru acţiuni în întreaga lume.
După săptămâni de aşteptare, administraţia preşedintelui Donald Trump a deschis luni calea pentru ca preşedintele ales Joe Biden să pregătească startul administraţiei sale, oferindu-i acces la informări şi finanţare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Rapoartele că Biden intenţionează să numească fosta preşedintă a Rezervei Federale Janet Yellen în funcţia de secretar al Trezoreriei au încurajat, de asemenea, pieţele.
Acest lucru a împins cel mai larg indice mondial, MSCI, cu 0,2%, până la un nivel record. Indicele MSCI Asia-Pacific cu excepţia Japoniei a crescut cu 0,45%, în timp ce indicele japonez Nikkei s-a majorat cu 1,7%, până la maximul a 29 de ani.
Pe Wall Street, Dow Jones Industrial Average a crescut cu 1,54% până la 30.046,24, în timp ce S&P 500 a câştigat 1,62%, până la 3.635,41, de asemenea un record. Nasdaq Composite a urcat cu 1,31%.
E-mini futures pentru S&P 500 a crescut cu încă 0,5% în tranzacţiile de la începutul zilei de miercuri.
Investitorii au pariat că viitoarele vaccinuri împotriva coronavirusului ar putea uşura suferinţele diferitelor industrii care au fost cele mai afectate de pandemie, de la turism la energie, în ciuda valului sever de îmbolnăviri în curs de desfăşurare din multe părţi ale lumii.
Pe piaţa valutară, monedele sensibile la risc au avut un avantaj asupra monedelor de refugiu, inclusiv a dolarului SUA.
Euro s-a menţinut la 1,1901 dolari, aproape de vârful recent de tranzacţionare. Lira sterlină s-a majorat la 1,3359 dolari, aproape de maximul de două luni de luni, susţinută şi de speranţa unui acord Brexit.
Bitcoin s-a menţinut, de asemenea, la 18.999 dolari, aproape de maximul record de 19.666 dolari atins în urmă cu aproape trei ani.
Pe de altă parte, yenul, văzut ca un activ sigur, a înegistrat modificări reduse, la 104,56 pe dolar.
De asemenea, aurul şi-a pierdut strălucirea, după ce a atins marţi un minim de patru luni, de 1.800,80 dolari uncia, marţi, iar ultima a urcat uşor la 1.806,10 dolari pe uncie.
Preţurile petrolului s-au menţinut, de asemenea,în apropierea celor mai ridicate niveluri din martie. Petrolul Brent a câştigat 1,2%, până la 48,45 dolari pe baril, un nivel maxim înregistrat la începutul lunii martie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
astăzi, 10:07