Bursele scad, pe fondul temerilor legate de al doilea val al pandemiei de coronavirus

  • Bursele asiatice au consemnat marţi a doua zi de pierderi, în timp ce dolarul a crescut, pe fondul îngrijorărilor legate de posibilele întârzieri în planurile de stimulaare a economi SUA şi a posibilităţii de introducere a noi restricţii în Europa, relatează Reuters.
  • Acţiunile din Hong Kong ale HSBC şi Standard Chartered au scăzut cu mai mult de 2% fiecare, după apariţia în presă a unui set de rapoarte FinCEN conform cărora instituţiile financiare care ar fi transferat fonduri ilicite.
Urmărește
275 afișări
Imaginea articolului Bursele scad, pe fondul temerilor legate de al doilea val al pandemiei de coronavirus

Bursele scad, pe fondul temerilor legate de al doilea val al pandemiei de coronavirus

Acţiunile din Hong Kong ale HSBC şi Standard Chartered au scăzut cu mai mult de 2% fiecare, după apariţia în presă a unui set de rapoarte FinCEN conform cărora instituţiile financiare care ar fi transferat fonduri ilicite.

Băncile HSBC şi StanChart s-au numărat printre instituţiile care au transferat în total peste 2.000 de miliarde de dolari în fonduri suspecte în decurs de aproape două decenii.

Indicele MSCI Asia-Pacific a scăzut cu 0,5%.

Indicele australian S&P/ASX 200 .a scăzut cu 0,7% sub presiunea companiilor din minerit şi energie, în timp ce indicele blue-chip al Chinei a scăzut cu 0,1%, iar indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 0,5%. Pieţele japoneze au fost închise.

Bursele asiatice au continuat scăderile înregistrate pe Wall Street (Dow Jones: -1,84%, Nasdaq -0,13%, S&P500: -1,16%) şi în Europa (FTSE 250: -3,98%, CAC 40: -3,74%, DAX: -4,37%, Euro Stoxx 50: -3,74%)

Acţiunile americane s-au prăbuşit în ultimele trei săptămâni, investitorii renunţând la acţiunile companiilor din tehnologie.

JPMorgan Chase şi Bank of New York Mellon, care au apărut în scandalul FinCEN, au scăzut luni cu 3,1%, respectiv 4,0%.

Coronavirusul rămâne în centrul atenţiei investitorilor. Noile măsuri din Marea Britanie au declanşat scăderi ale acţiunilor companiilor aeriene, hoteliere şi de călătorii, atât pe pieţele europene, cât şi pe cele americane.

De asemenea, îngrijorările cresc pe fondul întârzierii măsurilor de stimulare după ce Congresul SUA a rămas blocat timp de săptămâni în ceea ce priveşte dimensiunea şi forma unui proiect de lege de răspuns la coronavirus.

Decesul judecătorului Curţii Supreme a SUA Ruth Bader Ginsburg a făcut ca trecerea unui nou pachet de stimulare în Congres să fie mai puţin probabilă înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Dolarul s-a apreciat, euro a rămas constant la 1,1764 dolari, iar yenul a scăzut cu un maxim de şase luni pe măsură ce dolarul a câştigat, la 104,56 unităţi pe dolar.

Aurul a scăzut la 1.908,76 dolari pe uncie.

Pe pieţele petrolului, petrolul american a crescut cu 0,66% la 39,57 dolari pe baril, în timp ce Brent a câştigat 0,31% până la 41,95 dolari barilul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici