BVB lansează vineri o nouă versiune a sistemului de tranzacţionare, Arena Gateway

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) lansează, vineri, o nouă versiune a sistemului de tranzacţionare, denumită Arena Gateway, aplicaţia informatică fiind destinată optimizării fluxului operaţional cu platformele on-line administrate de intermediari, a anunţat instituţia.

Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului BVB lansează vineri o nouă versiune a sistemului de tranzacţionare, Arena Gateway

BVB lansează vineri o nouă versiune a sistemului de tranzacţionare, Arena Gateway (Imagine: Mediafax Foto)

Arena Gateway are rolul de a asigura, la un nivel tehnologic superior, schimbul de informaţii între sistemele intermediarilor şi cele ale BVB, prin utilizarea unei interfeţe programabile API (Application Programming Interface), potrivit unui comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

"Noua aplicaţie bursieră reprezintă un pas important în stabilirea unei căi de comunicaţie eficientă cu participanţii la piaţă şi investitori. În era globalizării şi informatizării, accesibilitatea informaţiei în timp real şi compatibilitatea cu standardele europene reprezintă condiţii esenţiale pentru funcţionarea pieţei de capital. Arena Gateway va stimula accesul on-line al investitorilor de retail şi va constitui un instrument profesionist pentru investitorii instituţionali", a declarat, în comunicat, preşedintele şi directorul general al BVB, Stere Farmache.

Toate funcţiile operaţiunilor de tranzacţionare din sistemul central devin accesibile şi se pot integra în sistemele participanţilor, sporind, astfel, şi eficienţa în utilizarea capacităţii liniilor de comunicaţie dintre sistemul BVB şi participanţi.

Prin acest sistem, BVB se aliniază la standardele bursiere internaţionale, prevăzute de Directiva Europeană pentru Pieţele şi Instrumentele Financiare, MiFID, în ceea ce priveşte compatibilitatea interconectării cu platforme externe şi practicile moderne de accesibilitate, se arată în sursa citată.

MiFID este cea mai semnificativă modificare a reglementărilor din sectorul pieţelor financiare, din ultimii 20 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici