Câciu: Cel mai amplu program de investiţii în infrastructura de sănătate începe vineri

Cel mai amplu program de investiţii în infrastructura de sănătate începe vineri, 1 noiembrie 2024, prin deschiderea apelului de depunere proiecte în cadrul Programului Naţional de Investiţii în Infrastructura Unităţilor Spitaliceşti, anunţă ministrul Investiţiilor Europene, Adrian Câciu.

Urmărește
62 afișări
Imaginea articolului Câciu: Cel mai amplu program de investiţii în infrastructura de sănătate începe vineri

Câciu: Cel mai amplu program de investiţii în infrastructura de sănătate începe vineri

„Peste 13 miliarde lei, investitii în sănătate! Cel mai amplu program de investiţii în infrastructura de sănătate începe vineri, 1 noiembrie 2024, prin deschiderea apelului de depunere proiecte în cadrul Programului Naţional de Investiţii în Infrastructura Unităţilor Spitaliceşti. Potenţiali beneficiari ai acestui program naţional pot depune proiecte începând cu data de 1 noiembrie, până la termenul limită, stabilit prin Ghidul de finanţare aferent PNIIUS (2 decembrie 2024, ora 16:00). Prin lansarea acestui apel se vor realiza numeroase investiţii în infrastructura de sănătate: construcţii noi de spitale, modernizare, extindere şi dotare de spitalelor”, scrie pe Facebook Adrian Câciu.

El precizează că unităţile sanitare vor fi sprijinite şi vor beneficia de îmbunătăţiri structurale, echipamente moderne şi resurse necesare pentru a oferi servicii de sănătate mai eficiente şi accesibile comunităţilor pe care le deservesc.

„Deoarece a fost destul timp pentru pregatirea acestor proiecte asteptate de cetăţeni, îmi doresc ca depunerea, evaluarea şi contractarea acestor finanţări să se realizeze cât mai rapid, astfel încât anul 2025 să fie anul celor mai mari investitii în sanatate din istorie. Împreună cu colegii din MIPE si Ministerul Sanatatii vom depune toate eforturile ca acest deziderat să se îndeplinească”, adaugă ministrul Investiţiilor Europene.

Adrian Câciu prezintă şi scurte detalii despre program.

„Programul urmăreşte o mai bună distribuţie a infrastructurii de sănătate între regiuni şi judeţe, creşterea accesului populaţiei la servicii medicale de calitate, creşterea eficacităţii serviciilor medicale, o mai bună adaptare a infrastructurii la noile cerinţe tehnologice şi de asigurare a unor circuite funcţionale şi eficiente. Programul contribuie la dezvoltarea unui sistem viabil pentru toţi actorii implicaţi în cadrul sistemului de sănătate din România. Alocarea totală este una substanţială, bugetul alocat este de peste 13 miliarde lei: 2,1 miliarde lei pentru spitale orăşeneşti şi municipale/municipale de urgenţă, 7,3 miliarde lei pentru spitalele judeţene/judeţene de urgenţă, spitalele de specialitate, spitalele clinice şi clinice de urgenţă, 500 milioane lei pentru unităţi sanitare finanţate prin proiecte derulate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, care au fost declarate nefinalizate la data de 31.12.2023 şi care nu sunt etapizate prin programele aferente perioadei de programare 2021-2027 sau finanţate prin PNRR şi 3,25 miliarde lei pentru unităţi sanitare publice care au fost aprobate pentru finanţare din PNRR de către Ministerul Sănătăţii în calitate de coordonator de reforme şi investiţii pentru componenta 12”, încheie Câciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici