Câciu: România a depăşit pragul de 99% la absorbţia fondurilor europene în perioada 2014-2020

România a atins un nivel record de absorbţie a fondurilor europene în perioada 2014-2020, depăşind pragul de 99%, iar peste 22 miliarde de euro au fost deja contractate din perioada de programare 2021-2027, a declarat marţi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Urmărește
93 afișări
Imaginea articolului Câciu: România a depăşit pragul de 99% la absorbţia fondurilor europene în perioada 2014-2020

Câciu: România a depăşit pragul de 99% la absorbţia fondurilor europene în perioada 2014-2020

Ministrul Adrian Câciu a prezentat marţi, în cadrul Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat, bilanţul absorbţiei fondurilor europene în România şi a conturat perspectivele pentru viitorul apropiat.

„Sunt mândru să anunţ că România a atins un nivel record de absorbţie a fondurilor europene în perioada 2014-2020, depăşind pragul de 99%. Această performanţă demonstrează capacitatea noastră de a gestiona eficient aceste resurse şi de a le transforma în proiecte concrete care aduc beneficii semnificative pentru cetăţenii noştri", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Referindu-se la noua perioadă de programare 2021-2027, ministrul a spus: „Peste 22 mld. de euro au fost deja contractate pentru diverse proiecte, iar cifrele confirmă angajamentul nostru de a continua pe această traiectorie de succes şi de a maximiza beneficiile aduse de fondurile europene”.

Adrian Câciu a subliniat, de asemenea, importanţa reaşezării priorităţilor în contextul noilor provocări la nivel global. „În următoarea perioadă, ne vom concentra pe proiecte care contribuie la consolidarea rezilienţei economice, la tranziţia verde şi digitală, precum şi la dezvoltarea infrastructurii. Vom acorda o atenţie deosebită sprijinirii IMM-urilor, a cercetării şi inovării, precum şi a educaţiei şi formării profesionale", a declarat oficialul MIPE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici