- Home
- Economic
- BRUXELLES, (12.09.2017, 13:54)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Calitatea apei potabile s-a îmbunătăţit în România, Bulgaria şi Ungaria, potrivit unui audit al UE
Calitatea apei potabile din România, Bulgaria şi Ungaria s-a îmbunătăţit în ultimii ani datorită finanţării din partea Uniunii Europene, dar sunt necesare investiţii suplimentare, potrivit unui raport prezentat marţi de Curtea Europeană de Conturi, relatează site-ul publicaţiei The Sofia Globe.
Urmărește
565 afișări
Calitatea apei potabile s-a îmbunătăţit în România, Bulgaria şi Ungaria, potrivit unui audit al UE
Auditorii au examinat acţiunile privind calitatea apei potabile în cele trei ţări ale UE. Raportul a acoperit perioada începând de la aderarea ţărilor până la sfârşitul anului 2016.
Concluziile centrale sunt că accesul şi oferta s-au îmbunătăţit - în mare parte datorită investiţiilor importante din ultimii ani. Cu toate acestea, auditorii au concluzionat că există încă zone în care apa din reţeaua publică nu respectă pe deplin Directiva UE din 1998 privind apa potabilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
În plus, sunt necesare investiţii publice şi private semnificative pentru a asigura accesul la apă potabilă de bună calitate şi pentru a garanta menţinerea proiectelor finanţate de UE.
Între 2007 şi 2020, sprijinul acordat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi prin Fondul de Coeziune pentru gestionarea şi furnizarea apei potabile în România, Bulgaria şi Ungaria însumează 3,7 miliarde de euro, a anunţat Curtea Europeană de Conturi.
"Sprijinul financiar din partea UE pentru aceste reţele de apă a fost substanţial, dar nu ar trebui să înlocuiască cheltuielile statelor membre. În total, aceste trei ţări vor trebui să investească peste 6 miliarde de euro până la sfârşitul anului 2020, pentru a-şi acoperi nevoile", a spus George Pufan, reprezentantul României la Curtea Europeană de Conturi şi participant la acest audit.
Raportul Curţii Europene de Conturi le recomandă României, Bulgariei şi Ungariei să solicite - ca parte a criteriilor de selecţie pentru proiectele naţionale privind instalaţiile de apă - includerea planurilor de reducere a pierderilor de apă, să se asigure că tarifele contribuie la o infrastructură durabilă şi să furnizeze sprijin financiar gospodăriilor pentru care costurile apei depăşesc rata de accesibilitate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe