- Home
- Economic
- BRUXELLES, (12.09.2017, 13:54)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Calitatea apei potabile s-a îmbunătăţit în România, Bulgaria şi Ungaria, potrivit unui audit al UE
Calitatea apei potabile din România, Bulgaria şi Ungaria s-a îmbunătăţit în ultimii ani datorită finanţării din partea Uniunii Europene, dar sunt necesare investiţii suplimentare, potrivit unui raport prezentat marţi de Curtea Europeană de Conturi, relatează site-ul publicaţiei The Sofia Globe.
Urmărește
565 afișări
Calitatea apei potabile s-a îmbunătăţit în România, Bulgaria şi Ungaria, potrivit unui audit al UE
Auditorii au examinat acţiunile privind calitatea apei potabile în cele trei ţări ale UE. Raportul a acoperit perioada începând de la aderarea ţărilor până la sfârşitul anului 2016.
Concluziile centrale sunt că accesul şi oferta s-au îmbunătăţit - în mare parte datorită investiţiilor importante din ultimii ani. Cu toate acestea, auditorii au concluzionat că există încă zone în care apa din reţeaua publică nu respectă pe deplin Directiva UE din 1998 privind apa potabilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În plus, sunt necesare investiţii publice şi private semnificative pentru a asigura accesul la apă potabilă de bună calitate şi pentru a garanta menţinerea proiectelor finanţate de UE.
Între 2007 şi 2020, sprijinul acordat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi prin Fondul de Coeziune pentru gestionarea şi furnizarea apei potabile în România, Bulgaria şi Ungaria însumează 3,7 miliarde de euro, a anunţat Curtea Europeană de Conturi.
"Sprijinul financiar din partea UE pentru aceste reţele de apă a fost substanţial, dar nu ar trebui să înlocuiască cheltuielile statelor membre. În total, aceste trei ţări vor trebui să investească peste 6 miliarde de euro până la sfârşitul anului 2020, pentru a-şi acoperi nevoile", a spus George Pufan, reprezentantul României la Curtea Europeană de Conturi şi participant la acest audit.
Raportul Curţii Europene de Conturi le recomandă României, Bulgariei şi Ungariei să solicite - ca parte a criteriilor de selecţie pentru proiectele naţionale privind instalaţiile de apă - includerea planurilor de reducere a pierderilor de apă, să se asigure că tarifele contribuie la o infrastructură durabilă şi să furnizeze sprijin financiar gospodăriilor pentru care costurile apei depăşesc rata de accesibilitate.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe