- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.09.2014, 14:00)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a legilor energiei, gazelor naturale, petrolului. Liberalizarea preţului la gaze, amânată doi ani
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de modificare a legilor energiei, gazelor naturale, petrolului, ministrul Răzvan Nicolescu arătând că este amânat cu cel puţin doi ani, din 2018 până în 2021, calendarul de liberalizare a preţului la gazele naturale pentru populaţie.
Urmărește
148 afișări
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a legilor energiei, gazelor naturale, petrolului. Liberalizarea preţului la gaze, amânată doi ani
Au fost înregistrate 241 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi 95 de abţineri.
Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a spus că acest proiect vizează transpunerea Directivelor europene pentru evitarea aplicării unor amenzi de către Curtea Europeană de Justiţie şi vizează operatorii de transport energie electrică şi de gaz natural, Transelectrica şi Transgaz, la care s-au introdus şi amendamente privind drepturile consumatorilor.
"Cel mai important dintre aceste amendamente este corectarea unei greşeli făcute în 2012, când s-a negociat acel calendar de eliminare a preţurilor reglementate pentru populaţie şi s-a stabilit un termen la 31 decembrie 2018, un termen absolut nesustenabil. Amendamentul făcut la comisie pe care Guvernul îl susţine este amânarea cu cel puţin doi ani şi jumătate pentru polulaţie, amânare absolut necesară, amânare fără de care preţurile la gaz, dacă s-ar aplica calendarul negociat de Guvernul Boc în 2012, ar genera o creştere de 40% în următorii doi ani", a afirmat Nicolescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Preşedintele Comisiei de industrii, Iulian Iancu, a precizat că acest proiect prevede şi obligativitatea publicării tuturor costurilor, care vor putea fi analizate de toţi consumatorii din România, introducerea punctului unic de contact pentru consumatorul casnic, pentru soluţionarea în timp optim a sesizărilor, contestaţiilor, reclamaţiilor.
Prin acest proiect, transportul şi distribuţia de energie şi de gaze naturale sunt declarate de interes naţional, respectiv, interes general.
Iancu a mai arătat că a fost preluată şi directiva europeană privind gazul natural comprimat, şi anume ca toate mijloacele de transport să aibă obligativitatea ca până în 2020 să aibă 20% din combustibil gaz natural comprimat. O altă prevedere este că operatorii de distribuţie nu mai au acces în casele consumatorilor decât în cazurile de siguranţă, de pericol de explozie.
"Cea mai importantă măsură este prorogarea termenului şi extinderea calendarului şi menţinerea coşului pentru gazele naturale până în 2021", a mai spus Iancu.
Deputatul PDL Lucian Bode a anunţat că democrat-liberalii nu au votat acest proiect. El a spus că este ingrijorat de "fundătura pe care o are acest sector" şi că aceste modificări nu au fost supuse consultării publice, precizând că în 2012, când s-a negociat calendarul liberalizării preţului gazelor naturale, era Guvernul Ponta.
El a spus că amânarea calendarului liberalizării se poate face doar prin adoptarea unei Hotărâri de Guvern şi prin modificarea legii energiei, "nu prin modificări adoptate pe sub masă".
Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe