Canada impune taxe vamale de 100% pentru maşinile electrice fabricate în China

  • Canada anunţă că va impune taxe vamale suplimentare de 100% la importurile de vehicule electrice fabricate în China, după anunţuri similare din partea SUA şi a Uniunii Europene.
  • Administraţia de la Ottawa intenţionează, de asemenea, să impună o taxă de 25% pe oţelul şi aluminiul chinezesc.
Urmărește
770 afișări
Imaginea articolului Canada impune taxe vamale de 100% pentru maşinile electrice fabricate în China

Canada impune taxe vamale de 100% pentru maşinile electrice fabricate în China

Canada şi aliaţii săi occidentali acuză China de subvenţionarea industriei de vehicule electrice, oferind producătorilor săi de automobile un avantaj neloial, notează BBC.

China a calificat această măsură drept „protecţionism comercial” care „încalcă normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului”.

„Transformăm sectorul auto canadian pentru a fi un lider mondial în construirea vehiculelor de mâine, dar actori precum China au ales să îşi ofere un avantaj neloial pe piaţa mondială”, a declarat premierul Canadei, Justin Trudeau.

Taxele vamale impuse de Canada pentru vehiculele electrice din China urmează să intre în vigoare la 1 octombrie, în timp ce cele pentru oţel şi aluminiu vor fi puse în aplicare începând cu 15 octombrie.

„Dezvoltarea rapidă a industriei vehiculelor electrice din China este rezultatul inovării tehnologice persistente, al lanţurilor industriale şi de aprovizionare bine stabilite şi al concurenţei depline pe piaţă”, se arată într-un comunicat al ambasadei Chinei în Canada.

China este al doilea cel mai mare partener comercial al Canadei, după SUA.

În luna mai, SUA au declarat că vor majora tarifele la importurile de vehicule electrice chinezeşti până la 100%.

Aceasta a fost urmată de UE, care a anunţat că intenţionează să impună taxe de până la 36,3 % asupra vehiculelor electrice fabricate în China.

Tarifele impuse de Canada pentru vehiculele electrice chinezeşti le vor include şi pe cele produse de Tesla la fabrica sa din Shanghai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici